Kapitalno pojačanje: Nemanja Nedović se vraća u Crvenu zvezdu

07.07.2022. | 09:42

Crvena zveda je još u potrazi za novim trenerom koji će naslijediti Dejana Radonjića, ali uporedo sa tim razmišlja i o pojačanjima za narednu sezonu, a pravu “bombu” mogao bi da predstavlja povratnik Nemanja Nedović!

Informaciju o njegovom povratku u Zvezdu lansirali su grčki mediji. “Live Sport” prenosi da je Nedović ponuđen Crvenoj zvezdi, ali i drugim evroligaškim klubovima, pošto je vrlo neizvjesno da će nastaviti da igra u Panatinaikosu, klubu koji je upravo prije nekoliko dana preuzeo Dejan Radonjić.

Nedovića je Zvezdi ponudio njegov agent Miodrag Ražnatović, a nezvanične informacije govore da su crveno-bijeli i te kako zainteresovani za njegove usluge, međutim teško da će posao biti zaključen dok ne dođe novi trener.

Povremeni srpski reprezentativac inače ima ugovor na još godinu dana sa Panatinaikosom, ali obje strane imaju opciju “prekida” saradnje. Ako Panatinaikos želi da ga se odrekne, moraće da mu isplati 100.000 evra u narednih nekoliko dana, što će se najvjerovatnije desiti, dok ukoliko Nedović želi da ode – novi klub će za njega morati da plati 300.000 evra do 20. jula, prenose dobro obaviješteni grčki mediji.

Podsjetimo, Nedović je počeo karijeru na Malom Kalemegdanu i igrao je za Zvezdu od 2008. do 2012. godine. Potom je nastupao za Lijetuvos Ritas, Golden Stejt, Valensiju, Unikahu, Armani i Panatinaikos.

Prethodne sezone u Evroligi je prosečno bilježio 14,3 poena, 3,2 asistencije i 2,2 skoka po meču, prenosi Mondo.

Zanimljivo, Nedović je prije dolaska u Atinu bio nadomak Crvene zvezde. Tada je Saša Obradović odlučio da ga “preskočI”, tako da je srpski košarkaš izabrao Panatinaikos.