“Kao nožem da su me uboli”: Simanić se prisjetio svih strahova, krvarenja i udarca

13.02.2024. | 14:42

Boriša Simanić se sjetio najtežeg momenta u karijeri, kada je u Manili na Svjetskom prvenstvu zbog jednog udarca tokom utakmice sa Južnim Sudanom ostao bez bubrega i bio životno ugrožen.

Prošlo je pet mjeseci, nije još počeo da trenira, ali je mogao da doputuje u Španiju, da odgleda meč Saragose, pa je otvorio dušu u razgovoru za lokalni “El Periodico de Aragon“.

Simanić je vratio film na nesrećna dešavanja na Mundobasketu i meč sa Južnim Sudanom. Momku iz Bratunca je u jednom momentu život visio o koncu, iako je u prvi mah sve izgledalo potpuno bezazleno. Na sreću, doktor Dragan Radovanović i filipinski ljekari uspjeli su da ga spasu. Prisjetio se šta je osjetio kada je dobio udarac.

“Nevjerovatan bol, kao da su me nožem uboli. Od tog momenta sam postao veoma zabrinut. Poslije pet minuta sam otišao u kupatilo i vidio da krvarim. Tada sam shvatio koliko je sve ozbiljno. Odatle sam otišao direktno u bolnicu, gdje su uradili testove i vidjeli da moraju hitno da me operišu”, kazao je Borisa Simanić.

Nije znao da je ostao bez bubrega kada se probudio posle operacije.

“Probudio sam se iz anestezije bez saznanja da sam ostao bez bubrega. Prvo sam izgubio 2,5 litre krvi. Vidjeli su da moraju da me operišu. Prvo nisu razmatrali o vađenju bubrega, samo su ga zašili. Ali, tečnost je nastavila da curi i morali su ponovo da me operišu, ovoga puta da ga potpuno izvade”, prisjeća se Simanić.

Srpski košarkaš čeka zeleno svjetlo ljekara, kako bi mogao da krene sa treninzima.

“Sjajno se osjećam! Prošlo je pet mjeseci od povrede. Nadam se da ću uskoro početi da treniram, čim mi doktori daju zeleno svjetlo. Bez obzira što se možda neću vratiti na teren do sljedeće sezone”, svjetstan je Boriša situacije.

Vratiće se u Srbiju na posljednje preglede i kada mu daju zeleno svjetlo, krenuće da trenira.

Nadam se da ću moći da zaigram do kraja sezone. Vjerujem da ću se vratiti mnogo bolji, jer je ovo učinilo da sazrim, da ojačam psihički. Sada mi nisu važne neke situacije na koje sam ranije obraćao pažnju, cijenim male, svakodnevne stvari. Zdravlje cijenim više od svega. Jednostavno, sada mogu da pružim najbolje.

Nije ni razmišljao o tome da se neće vratiti na parket.

Nikada nisam ni posumnjao, jer čim su me operisali, pitao sam doktora koliko ću odsustvovati. Rekao mi je da ću tri mjeseca morati dobro da zaliječim ranu. Sve je to produženo jer je krvna slika morala da se vrati u normalu.

Nuni Omot je povrijedio Simanića. Španskog novinara zanimalo je da li se igrač Južnog Sudana izvinio.

Tada se izvinio i postavio je poruku na društvenim mrežama. Ali od tada nismo bili u kontaktu – završio je Simanić.