Kanga ponovo u Zvezdi: “Želim da pomognem da uđemo u Ligu šampiona”

31.07.2020. | 13:51

Crvena zvezda je promovisala Gelora Kangu kao novo pojačanje, treće u ovom prelaznom roku poslije Srđana Spiridonovića i Aleksandra Kataija.

Sportski direktor Mitar Mrkela rekao je da je Kanga vraćen zbog njegovog karaktera i spremnosti da preuzme odgovornost.

“Predstavljam vam igrača koga nije potrebno pretjerano predstavljati, imao je ovdje veoma uspješan period, bio je sjajan i u Sparti dvije godine, vratili smo ga zbog njegovog karaktera, zbog preuzimanja odgovornosti, nadam se da će i u drugom mandatu biti uspješan kao i u prvom”, rekao je Mrkela.

Kanga je istakao zadovoljstvo zbog povratka i naglasio da ga je posebno motivisao projekat koji su mu čelnici kluba nagovestili.

“Zadovoljan sam što sam se vratio. Imao sam odlične odnose sa ljudima iz kluba, znam i neke igrače. Motivisao me je projekat koji su mi nagovijestili čelnici kluba”, rekao je Kanga.

https://www.youtube.com/watch?v=_342zz0qBdw

Kanga je upitan koliko mu je nedostajao Beograd i Zvezdin tim i šta obećava navijačima?

“Drago mi je da se vraćam, ne bih se ni vraćao da mi nije bilo drago. Motivisalo ga to što znam ljude, predsjednika, sportskog direktora, neke igrače. Nisam imao puno prilike da pričam sa trenerom juče na treningu, znam da je kao igrač ostvario velike uspjehe, nada se da ćemo imati dobar odnos. Znam da u timu ima i mladih igrača i želim da pomognem da ostvarimo ciljeve, a to je ulazak u Ligu šampiona”, dodao je Kanga.

Kanga će naredne sezone nositi dres sa brojem 8, koji je do sada bio na leđima Mirka Ivanića.