Kakva promjena: U ABA ligi ništa više neće biti isto

14.09.2021. | 08:10

Na jučerašnjoj Skupštini ABA lige koja je održana putem Zoom-a, odlučeno je da se promijeni sistem takmičenja ove sezone, pa će se u plej-ofu naći šest umjesto četiri ekipe.

Pred početak nove sezone, Igokea je podnijela inicijativu sa promijeni sistem takmičenja i da umjesto četiri, u plej-of ide osam ekipa. Taj zahtjev je djelomično usvojen, pošto je danas na Skupštini ABA lige odlučeno da šest najboljih klubova iz regularnog dijela sezone nastupa u doigravanju.

Prvoplasirana i drugoplasirana ekipa će direktno izboriti plasman u polufinale, dok će u četvrtfinalu igrati treća protiv šeste, odnosno četvrta protiv pete ekipe iz regularnog dijela sezone. Četvrtfinale i polufinale će se igrati na dva dobijena meča, dok će u finalu pobjednik podignuti pehar poslije tri dobijena duela u seriji.

ABA liga je kroz istoriju nekoliko puta mijenjala sistem takmičenja, a posljednji put se to desilo 2014. godine kada se sa formata fajnal fora prešlo na plej-of.

Takođe, odlučeno je da Široki i Zlatibor dobiju vajld kard za nastup u Drugoj ABA ligi. Za razliku od prethodnih godina kada je bilo potrebno platiti za vajld kard, to sada neće biti slučaj pošto je Skupština odlučila da se on besplatno dodijeli.

Oznake: ABA liga, Košarka