Kakva NBA noć! Košarkaši Filadelfije nadigrali Atlantu, Bogdanović povrijedio koljeno VIDEO

19.06.2021. | 11:04

Košarkaši Filadelfije su na gostovanju nadigrali Atlantu sa 104:99 i došli do novog izjednačenja od 3:3 u pobjedama, pa će se o plasmanu u polufinale odlučivati u sedmom meču na njihovom terenu u Fargo centru.

Srpski internacionalac Bogdan Bogdanović povrijedio je koljeno i izašao iz igre u posljednjem dijelu utakmice.
Tim Nejta Mekmilana je odlično ušao u meć i u prvoj četvritni stekao dvocifrenu prednost sa 20:8, pa se učinilo da će postići najveći uspjeh u posljednjih nekoliko godina i posle dva brejka izboriti plasman u finale Istočne konferencije.

Filadelfija je ipak u nastavku uspjela da smanji razliku da bi na početku drugog poluvremena načinila rezultatski preokret, preuzela vođstvo i meć uvela u neizvjesnu završnicu.

O samom finišu meča, na par minuta pre kraja, Atlanta je prednost gostiju smanjila na samo jedan poen ali je tada došlo do prekida meča jer je u dvorani nestalo svjetla.

Prekid je domaćine očigledno izbacio iz ritma jer u nastavku nisu uspjeli da zaustave gostujući tim predvođen Setom Karijem i Džoelom Embidom.

Kari je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa 24 postignuta poena, a ubacio je ukupno šest trojki iz devet pokušaja. I Tobijas Haris je postigao 24 poena, a Džoel Embid je dodao 22 uz 13 skokova.

Najefikasniji igrač meča bio je Tre Јang sa 34 postignuta poena uz 12 asistencija, ali je to slaba uteža za Atlantu. Kevin Erter je ubacio 17, Danilo Galinari 16, a Klint Kapela 14 poena.

Bogdana Bogdanovića nije najbolje služio šut pa je meč završio sa svega sedam poena, a ubacio je samo jednu trojku iz šest pokušaja. Početkom četvrtog dela meča napustio je teren i više se nije vraćao u igru a iz kluba su poslije meča saopštili da je imao bolove u desnom kolenu i rano je za procijene hoće li biti spreman za majstoricu.

Odlučujući duel Filadelfije i Atlante igraće se u noći između nedjelje i ponedjeljka u dva sata iza ponoći po našem vremenu, u Fargo centru.