Kakva bi to ekipa bila: Juventus planira da upari Ronalda i Mesija

28.11.2020. | 13:59

Konstantno je najveća tema u svjetskom medijima gdje će Lionel Mesi nastaviti karijeru poslije Barselone.

Gotovo je izvjesno da će Argentinac napustiti katalonski klub na kraju sezone, što je trebalo da se desi još prethodnog ljeta, ali se nova sredina ne nazire.

Tada je novi prvi favorit bio Inter, a produženjem ugovora sa Mančester sitijem, priča se da bi Pep Gvardiola mogao da ga ubijedi da dođe na “Etihad”.

Spominje se i Pari Sen Žermen, a sada je poznati španski novinar Giljem Balage otkrio da Juventus kuje plan za Mesija.

“Mesi i Pep su razgovarali ovog ljeta četiri sata o tome što bi značio njegov dolazak u Siti. je ubrzo nakon toga objavio da želi da ode, ali ne nužno u Siti. Ne zaboravimo da ga je želio PSG, koji je pregovarao s njegovim ocem, a ima i još klubova poput Intera ili Juventusa koji bi da ga spoji sa Ronaldom. U Juventusu pokušavaju da slože financijsku konstrukciju za to, ali istovremeno gledaju kako da prodaju Ronalda, pa je tu sve otvoreno”, rekao je Balague.

Zatim je istakao da je veoma zainteresovan i Čelsi.

“Čelsi je definitivno u trci ako Mesi bude dostupan. Insistiraju da imaju novac za Mesijevu platu, samo ne za transfer. Siti je bio voljan da plati i odštetu i platu, imaju dovoljno oružja da ga dovedu, a jedno je ostanak Guardiole”.

Ne isključuje iz trke ni PSŽ.

“Mbapeu ističe ugovor 2022. i Real će sigurno pokušati da ga dovede idućeg ljeta. Ako se to dogodi, ostaje rupa koja se može popuniti Mesijem, a odlazak Mbapea značio bi da Nejmar ostaje”, objasnio je Balage.