Kako je Starks preko Igokee stigao do Fenera! Poznati agent o transferu koji je iznenadio sve

24.01.2022. | 07:50

Plejmejker Igokee Markel Starks (30 godina, 188 centimetara) prešao je u Fenerbahčeu transferu koji je bio veliko iznenađenje za ljubitelje košarke u regionu, kao i u Evropi.

Organizator igre ABA ligaša pomoći će srpskom stručnjaku Aleksandru Saši Đorđeviću tokom veoma teškog perioda za njegov tim, a Starksov agent Miodrag Ražnatović nagovijestio je taj transfer slikom koju je objavio u subotu…

A, onda je u nedjelju otkriveno i da je Igokea dobila značajno obeštećenje za plejmejkera. Nakon toga, Ražnatović se oglasio i napisao nekoliko rečenica o Starksovoj selidbi iz Laktaša u Istanbul.

“Često ponavljam kako košarkaške karijere imaju različite puteve, kao i da je puno načina da se dođe do uspjeha. Ipak najvažnije je da postoji istrajnost, uporan rad i dobra strategija. Od danas je Markel Starks najnovije pojačanje evroligaškog Fenerbahčea. Ne tako davne 2017/18 , Markel je nastupao za turskog drugoligaša Jalovaspor i činilo se da je igranje na evroligaškim terenima više nego nemoguća misija. Veliki rad, ispravne odluke i završna glazura u Igokei i Aba ligi, su ipak donijeli rezultat, koji je malo ko očekivao!”, napisao je Ražnatović.

Starks se ove nedjelje sa ekipom oprostio od učešća u FIBA Ligi šampiona, a za Fenerbahče bi mogao da debituje u Evroligi u četvrtak, na gostovanju Makabiju. Ostaje da se vidi da li će Đorđević biti sa ekipom nakon što je prije šest dana dobio pozitivan test na koronu.

Starks je bivši student čuvenog koledža Džordžtaun, poslije kojeg je 2014. došao u Evropu i igrao do Fenerbahčea za devet klubova (Frankfurt Skajlajners, Kremona, Stelmet, Avtodor…), uz kratak izlet u Portoriko 2018, piše Mondo.