Kako će izgledati Srbija sa novim selektorom? Piksi najavio iznenađenja na spisku igrača

03.03.2021. | 21:06

Čeka fudbalska Srbija prvi spisak igrača koji će objaviti Dragan Stojković, novi selektor reprezentacije.

Tri utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo su pred vratima, već 24. marta dolazi Republika Irska, a imena fudbalera koja su pozvana pod zastavu Stojković će objaviti u petak.

Na gostovanju u Dnevniku RTS-a, novi strateg Orlova je najavio da će biti i imena zbog kojih će se javnost, možda, iznenaditi.

“Spisak će biti u petak, imam ga i u glavi i na papiru. Ne znam kako će javnost da to vidi, ali recimo da će biti iznenađenja“, najavio je Stojković.

Novi strateg državnog tima Srbije je naglasio da je veoma emotivno doživio imenovanje za selektora i pogotovo što je do njega došlo gotovo jednoglasno kada su u pitanju ljudi iz fudbala i široke javnosti.

“Zahvaljujem se na takvom mišljenju, trudiću se da očekivanja koja su postavljena ispred mene opravdam na najbolji mogući način. Dugo je trajalo sve ovo, na kraju je postalo zvanično, što me čini jako srećnim i doživljavam sve vrlo emotivno, pošto se ne radi o klubu, nego o poslu na kojem ću predstavljati svoju zemlju. Velika je čast, obaveza i odgovornost koje sam svjestan, ali jedinstvo oko toga ko bi trebalo da bude selektor predstavlja za mene veliku satisfakciju“.

Nijednog momenta u ovih tri meseca Stojkoviću nije nedostajalo hrabrosti i ambicije. Od prvog dana kada je ušao u krug kandidata za selektora rekao je da je siguran da bi odveo Srbiju na Mundijal u Katar.

“Da ne vjerujem u to, ne bih se prihvatao ovog posla. Duboko sam uvjeren da imamo potencijal kao ekipa da odgovorimo na sve zahtjeve i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo će biti pravi izazov da vidimo da li to možemo. A, ja čvrsto vjerujem da možemo i to je jedna od smjernica zašto sam se odlučio da prihvatim posao. Neće biti lako, naša grupa je komplikovana i teška, ali moramo da budemo koncentrisani samo na sebe i da probamo da uradimo sve da stvorimo zdravu grupu, koja će biti spremna da odgovori na sve izazove koji predstoje“.

Početak će biti pakleno težak. Praktično poslije rukovanja i upoznavanja sa igračima Stojković će povesti pulene na meč sa Republikom Irskom, pa Portugalijom i Azerbejdžanom.

“Cilj je odlazak na Svjetsko prvenstvo. Mene samo to zanima. Pretpostavljam i javnost, navijače, sve koji vole fudbal. Učinićemo sve da dođemo do tog cilja. Neće biti lako, ali vjerujem da možemo. Nemamo mnogo vremena, kalendar je takav, imaćemo trening-dva, ali iskoristiću vrijeme da igračima objasnim ideju, filozofiju šta i kako da radimo na terenu. Volim ovaj posao jer je kreativan i želim da izvučem maksimum iz svakog igrača. Pružiću im šansu da to pokažu“.

Filozofija koju će Stojković probati da usadi u DNK “orlova” je da sve od njih zavisi na terenu.

“Rad u fudbalu je u stvari rješavanje problema i pronalaženje rješenja. Upravo tu vidim, da kroz neke taktičke zamisli prije svega i osvježavanje tima, dođemo do toga da igramo igru koja će se svidjeti svima. Ja sam neko ko traži, želi i voli da vidi svoj tim da je dominantan na terenu, da bude onaj koji diktira igru, da od početka do kraja bude onaj koji se pita na terenu, da od njega sve zavisi. I uvijek sam fokusiran na svoj tim, nikada ne obraćam previše pažnje na protivnika“, zaključio je Dragan Stojković.

Čekamo petak, da vidimo ko će biti na tom prvom spisku renovirane reprezentacije Srbije.