Kad udare emocije: Burić objasnio zašto je prozvao selektora Smajlagića VIDEO

14.01.2024. | 17:38

Benjamin Burić, golman rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, bio je izuzetno razočaran nakon lošeg nastupa Zmajeva u sinoćnjoj utakmici protiv Holandije.

Burić je odbio dati izjavu, a novinarima je tada poručio da sve “pitaju selektora”. Danas je ipak odlučio dati izjavu te je objasnio šta se desilo.

Za sve su bile “krive” emocije.

“Mislim da se nije dogodila nikakva velika stvar. Mi sportaši smo vrlo emocionalni ljudi. Ovo je bila utakmica koju smo mi sebi označili kao da može biti prekretnica, a odigrali smo katastrofalno i sramotno. Jednostavno te emociju su proradile. Nas inače uče da sportisti ne smiju pokazivati emocije ni sebi ni protivnicima, ni nikome, ali jednostavno se sve desilo nakon takve utakmice u kojoj smo puno očekivali, a malo dobili. To nije bilo ništa “wow”, tako se napravilo, ali između mene i selektora nema loše krvi. Nema ni među igračima. To je jednostavno tako, emocije izađu poslije neuspjeha”, kaže Burić.

Reprezentativci i selektor su imali duži sastanak.

“Imali smo malo duži sastanak i poslije utakmice i danas. Raščistili smo sve. Ali ponavljam, s moje strane to nije bilo ništa posebno, jednostavno erupcija emocija. To je bila moja greška, a u budućnosti ću se potruditi da ne pokazujem emocije više na takav način”, dodaje on.

Protiv Gruzije će presuditi voljni momenat.

“Vrlo su teški momenti za nas. Izgubili smo devet, pa 16 razlike, više bih volio da je raspored bio obrnut i da smo prvo igrali protiv Gruzije. Gruzija se dobro pokazala protiv Holandije. Švedska je imala trening utakmicu i nećemo imati priliku vidjeti puno. Mislim da će utakmica biti na par golova, ko bude imao veću želju da pobijedi tako će i biti”, rekao je Burić.