Juventus uskoro dobija novog trenera! Stiže stručnjak kojeg Ronaldo ne podnosi

06.04.2021. | 17:23

Juventus uskoro dobija novog trenera, a Kristijano Ronaldo ne može da vjeruje šta je uprava torinskog giganta odlučila tim povodom.

Kako je “stara dama” rano ispala iz Lige šampiona, a u prvenstvu odbrana titule nije na vidiku jer “Juve” zaostaje čak 12 bodova za vodećim Interom, izgleda da su legendi italijanskog fudbala, Andrei Pirlu, odbrojani dani na mjestu šefa stručnog štaba.

Ono što slijedi je promjena stratega, bar tako javljaju mediji na Apeninima, a Pirla bi trebalo da zamijeni stručnjak kog portugalski as navodno ne podnosi – Masimilijano Alegri. On je, prema tim navodima, viđen na sastanku sa prvim čovekom Juventusa, Andreom Anjelijem, što je bio “jasan znak da se povratak sprema”. Alegri je, već radio u Juventusu, sarađivao je s Kristijanom kada je on došao u Seriju A iz madridskog Reala, ali iako su tada crno-beli iz Torina osvojili titulu, Ronaldo ne pamti pomenutog trenera baš po najboljem.

Naime, pojavljivali su se izveštaji da je Alegri svoj humor na treninzima često usmjeravao baš ka portugalskom asu, na momente ga i ismijavajući kada mu nešto ne bi polazilo za rukom, a čuven je i Alegrijev odgovor na pitanje ko je najbolji igrač sveta, Kristijano Ronaldo ili Lionel Mesi – “Jedan je veći (Ronaldo), a jedan je bolji (Mesi)”.

Sada, je, navodno, Portugalac vrlo ljut što uprava Juventusa želi da vrati Masimilijana Alegrija na kormilo ekipe, pa ostaje da se vidi da li će ga kapiten šampiona Evrope dočekati u klubu, ili će možda promijeniti sredinu ovog ljeta, o čemu se već neko vrijeme “šuška”.

Inače, Alegri (53) je u karijeri vodio Aljaneze, SPAL, Groseto, asuolo, Kaljari, Milan i Juventus, iz kog je otišao 2019. godine. Sa Milanom je bio prvak 2011, kada je osvojio i Superkup Italije, a sa “starom damom” iz Torina je titulu osvajao u pet uzastopnih sezona, zaključno sa pomenutom 2019, a tome je pridodao i četiri Kupa Italije, te dva tamošnja Superkupa.

Oznake: Juventus, Ronaldo, Trener