Juniori Borca šampioni Premijer lige BiH, idu u Ligu šampiona

28.05.2022. | 22:55

Juniori Borca savladali su Sarajevo i tako došli do titule u Premijer ligi BiH i obezbijedili plasmana u Ligu šampiona za juniore.

Crveno-plavima je za titulu bio dovoljan bod iz derbija sa Sarajevom koji je odlučivao o osvajaču titule, ali nisu ništa prepustili slučaju – trijumfovali su rezultatom 1:0 i titulu ovjerili desetom vezanom pobjedom u nizu u prvenstvu!

Junaci su, nema sumnje, svi zajedno sa trenerima Zoranom Dragišićem i Rankom Stanarevićem, ali u ovom duelu heroj pobjede bio je Ivan Grgić, koji je svojevremeno tokom omladinskog staža nosio dres bordo kluba.

Haris Ališah je u 74. minutu faulirao Envera Kulašina u šesnaestercu Sarajeva, arbitar Miloš Gigović je pokazao na bijelu tačku, odakle je precizan bio Grgić, za veliku pobjedu i erucpiju emocija na pomoćnom terenu Gradskog stadiona!

A samo deset kola prije kraja sezone, praktično niko Borčevim ”dječacima” nije davao ni promil šanse da mogu da pokore BiH.

Na startu drugog dijela sezone, upisani su porazi u duelima sa Mladosti iz Doboja kod Kaknja (2:0) i Tuzla sitijem (0:1), poslije čega je uslijedio remi sa Radnikom iz Hadžića (1:1). U tim trenucima, poslije 16. kola, ekipa je zaostajala devet bodova za prvoplasiranim Zrinjskim (32-23), piše “Borac-Sport”

Ipak, nije se Borčeva družina predavala do kraja sezone, ne sluteći gdje će je isti odvesti. Iz kola u kolo je gradila svoju priču i sjajnim partijama vezala deset pobjeda i superiorno osvojila trofej…

A sada – na kratki odmor, pa na pripreme za Ligu šampiona!