Junajted se izvukao u Madridu – odluka pada u Engleskoj

23.02.2022. | 23:14

Fudbaleri Atletiko Madrida odigrali su neriješeno 1:1 sa Mančester junajtedom u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

U derbiju večeri u Madridu sastali su se Atletiko i Mančester junajted, a utakmica je završena bez pobjednika – rezultatom 1:1.

Mančester junajted se prilično mučio na stadionu Vanda Metropolitano, ali je poslije 90 minuta fudbala uspio da se izvuče bez poraza.

Atletiko Madrid je odlično počeo utakmicu, imao i veliku priliku preko Žofrija Kondogbije kada se čak i povrijedio Fred, ali povreda je bila lakše prirode pa se brzo vratio na teren.

Ipak, u sedmom minutu stiže hladan tuš za igrače Mančester junajteda, pošto odličan centaršut u gol glavom sprovodi mladi Žoao Feliks i “Jorgandžijama” donosi veliku prednost i radost na tribinama.

Jako malo smo vidjeli od engleskog tima u ovom dijelu meča, naime, dugo nisu imali niti jedan upućeni udarac na gol Atletika, pa su poluvreme završili sa tek dva i nijednim u okvir gola.

Da stvar bude još crnja, postarao se podatak da Mančester nije dodirnuo loptu u šesnaestercu Atletiko Madrida tokom prvih 45 minuta.

U drugom poluvremenu, tempo igre je osjetno opao i imali smo dosta manje uzbuđenja nego tokom igre u prvom poluvremenu.

Ipak, povećao se broj žutih kartona, od ukupno osam žutih kartona čak sedam smo vidjeli tokom drugih 45 minuta, ali vidjeli smo i dosta tenzije na obje strane.

Nekako su stvari po Junajted pošle bolje kada je Pola Pogbu zamijenio Nemanja Matić i odmah je engleski tim preuzeo kontrolu sredine terena iz čega su stvorili neke jako dobre šanse.

Sve je to došlo na naplatu u 80. minutu, kada je mladi Elanga poslao loptu po zemlji pored Jana Oblaka i ona ulazi u gol Mančestera, za veliko oduševeljenje gostiju i rezultat 1:1.

Atletiko Madrid je umalo došao do preokreta nekoliko minuta kasnije, kada je iz neposredne blizine Antoan Grizman pogodio prečku.

Revanš se igra na Old Trafordu 15. marta, kada ćemo znati ko će u četvrtinu finala Lige šampiona.