Jovo Lukić u klubu 100: Jubilej koji golgeteru Borca itekako znači FOTO

18.09.2023. | 13:55

Dres Fudbalskog kluba Borac obukao je 20. juna 2020. godine, a za minule tri stigao je do kote od 100 odigranih utakmica u crveno plavom dresu.

Njegovo ime je Jovo Lukić i jedan je od aktera svih uspjeha banjalučkog kluba prethodnih sezona koji su protkani i sa njegovih 35 postignutih golova. Jovi na pomen „stotke“, recke koju je udario protiv Posušja, zaigra osmijeh na licu, pa iskreno kaže da to je jubilej koji mu itekako znači.

„Nije mala stvar odigrati stotinu utakmica za Borac. Kada sam došao na Gradski stadion i kada sam potpisao za Borac za mene je to bilo ostvarenje sna. Evo, tri godine kasnije iza mene je stotinu utakmica i nebrojeno još trenutaka koje ću pamtiti dok sam živ. Borac i Banjaluka su postali dio mene, moja druga porodica i druga kuća. Dugujem zahvalnost svim svojim saigračima, trenerima, svim ljudima u klubu i navijačima. Naravno, i svojoj porodici. Svi oni su, svako na svoj način, zaslužni za ovaj jubilej. Nadam se da sam, bar donekle, opravdao povjerenje i čast da nosim Borčev dres za koji se trudim da uvijek dam sve od sebe“, rekao je Lukić.

Ponikao je u dobojskoj Slogi, a fudbalski put ga je preko Krupe doveo u Borac, prenose Nezavisne.

„Išao sam stepenicu po stepenicu, onako kako bi, po mom mišljenju, trebao da ide razvojni put jednog fudbalera. U Slogi sam, kao mlad igrač, skrenuo pažnju na sebe, da bi potom u Krupi još više unaprijedio svoju igru. Dolaskom u Borac stekao sam punu afirmaciju, ali i priliku da se borim za sve trofeje u ovdašnjem fudbalu, te da dam svoj doprinos tome. Tek ulazim u najbolje igračke godine i vjerujem da, uz naporan rad, tek dolazi ono najbolje“, kaže Lukić.

Ne želi da izdvoji niti jedan od 35 postignutih golova za Borac jer, kako kaže, svaki je, na svoj način, bio važan u tom trenutku. Što za njega, što za ekipu. Ipak, na pomen lijepih trenutaka izdvaja onu šampionsku sezonu.

„Napravili smo veliki uspjeh i nakon deset godina vratili smo šampionsku titulu u Banjaluku. Sjajna ekipa i skup vrhunskih igrača na jednom mjestu. Bili smo ekipa u pravom smislu te riječi. Sa većinom saigrača iz te generacije sam ostao prijatelj, čujemo se i dan danas, tako da tu sezonu dobro pamtim iako sam imao peh sa povredom. Nadam se da ćemo ponoviti taj uspjeh i da ćemo naše navijače i Banjaluku ponovo obradovati“, poručio je Lukić.

Fudbalski gen naslijedio je od oca Mitra, a porodica mu je bila i ostala najveća podrška. Jovu, danas sa tribina, na svakoj utakmici bodre supruga Zorana i dvogodišnji sin Uroš.

„Oni su moja najveća podrška i snaga. Uvijek su tu, i kada ide, i kada ne ide. Sve je lakše uz njih. Uroš je maltene prohodao na Gradskom stadionu. Od prvih dana ga dovodimo na utakmice i stalno je na tribini sa suprugom. Nema riječi kojima mogu da opišem tu ljubav. Oni su moj motiv i pokretač u svemu što radim“, istakao je Jovo.

U Borcu se ne krije da su ambicije u aktuelnoj sezoni visoke.

„Rastemo iz utakmice u utakmicu. Moramo da vjerujemo i da idemo ka ostvarenju cilja. Ne krijemo da želimo trofeje. Teren će biti jedino mjerilo i moramo da se na, svakoj utakmici, „bacamo na glavu“. Ja sam optimista. Ekipa ima kvalitet i vjerujem u uspjeh“, zaključio je Lukić.