Jovićev potez ostavio Milan u problemima: Čeka ga žestoka kazna

19.02.2024. | 10:18

Srpski reprezentativac Luka Jović zaradio je direktan crveni karton u porazu Milana na gostovanju Monzi. Završeno je rezultatom 4:2 za domaći tim.

Duel dva prijateljska i lokalna rivala u Seriji A donio nam je golijadu, ali i šokantan potez rođenog Bijeljinca koji je isključen na startu drugog dijela.

Monza je golovima u nadoknadi prvog poluvremena došla do 2:0 i Milan je morao krenuti na “sve ili ništa”. Kako je trener gostiju Stefano Pioli rotirao sastav i odmorio najveće zvijezde, pri deficitu od dva gola morao je ubaciti trojicu već na poluvremenu.

No, povratak u meč dodatno je otežao Luka Jović. Napadač Milana je u 53. minuti iz čista mira ošamario protivnika nakon jednog duela.

Sudija Colombo to nije vidio, ali su ga pozvali iz VAR-a i opravdano mu pokazali direktan crveni karton, a Jovića sigurno čeka i žestoka kazna Nacionalnog saveza Italije (FIGC) nakon što se ovaj njegov potez uzme u razmatranje. Da stvari budu interesantnije, nakon što je dobio crveni karton, Milan je uspio postići dva gola i poravnati na 2:2. Pogađali su Olivier Giroud i Christian Pulišić.

No, kobna za Milan ponovo je bila nadoknada jer su tu primili nova dva gola za konačnih 4:2. Milan Đurić igrao je u domaćem sastavu do 66. minute.