Jović objasnio zašto padovi u igri nisu dobri: Ovo je primjer za ostale protivnike

28.08.2023. | 16:59

Plejmejker košarkaše reprezentacije Srbije, Stefan Jović ističe da je igra tima u trećoj četvrtini protiv Portorika – nedopustiva.

“Orlovi” su pobijedili Portoriko 94:77, ali su u trećoj četvrtini izgubili 31:18 i pokazali svoje mane i slabe tačke.

“Dva različita poluvremena smo odigrali, trećom četvrtinom posebno ne možemo da budemo zadovoljni. Jednostavno, niko ovde nije došao sa belom zastavom, pogotovo posle one pobede u Beogradu i naše onakve igre u prvom poluvremenu. U drugom smo bili nekako bez energije, što je nedopustivo za nas koji smo mlada ekipa koja traži tu agresivnost u odbrani. Taj izostanak agresivnosti u trećoj četvrtini je nešto što ne sme da nam se ponovi”, rekao je Jović i dodao da umor nije razlog pada.

Dodao je:

“Mislim da nije umor, jer nisu treninzi zahtevni i jaki. Imamo taj trening oporavka, gde radimo neke vežbe za oporavak mišića i to je to. Generalno, ono što smo pokazali u drugom poluvremenu nije dobro, jer neko ko nas je skautirao, zna šta treba da ponovi da bi nas zaustavio”, naglasio je Jović.

Nastavio je u istom tonu:

“Mislim da je bitno da se malo spustimo, nismo poleteli, ali se videlo da smo puni samopouzdanja i zato to i nije tako loše. Nema filozofije, znamo šta ne smemo da ponovo dopustimo”, rekao je Jović.

Za kraj prokomentarisao je povredu Alekse Avramovića.

“Nemam predstavu koliko je ozbiljno, znam da je tražio izmenu. Ali, jak je on, izdržaće”, poručio je Stefan Jović.

Oznake: Jović