Jovana Preković nosi zastavu Srbije na zatvaranju Olimpijskih igara

07.08.2021. | 08:54

Karatiskinja Jovana Preković donijela je na Olimpijskim igrama u Tokiju drugu zlatnu medalju Srbiji i zbog toga je dobila čast da nosi zastavu na zatvaranju najveće sportske smotre.

Dileme sigurno nije bilo, s obzirom na to da nas je sve sjajna Aranđelovčanka kupila borbama u kojima je pobjeđivala jednu po jednu protivnicu do konačnog zlata na 32. Ljetnim Olimpijsim igrama.

Na ceremoniji otvaranja Igara čast da nose zastavu imali su košarkašica Sonja Vasić i kapiten naših vaterpolista Filip Filipović, a na zatvaranju će srpsku zastavu zavioriti kao što smo već i napisali aktuelna šampionka svijeta, Evrope i Olimpijskih igara.

Jovana je u petak, finalnom meču kategorije do 61kg, pobijedila Kineskinju Ksiaojan Jin i tako postala prva osvajačica olimpijskog zlata na debitantskom nastupu karatea kao sporta na Igrama.

– Za mene će biti ogromna čast i zadovoljstvo nositi zastavu Republike Srbije na Olimpijskim igrama, pogotovo što su za mene ovo prve Igre i drago mi je da mi se svi sportski snovi polako ostvaruju – rekla je Jovana.

Na ceremoniji zatvaranja Olimpijskih igara u Riju 2016. godine zastavu Republike Srbije nosila je Tijana Bogdanović, dok je u Londonu 2012. godine ta čast pripala Milici Mandić, a u Pekingu 2008. odbojkašu Saši Staroviću.

Naravno, gledalaca nažalost neće biti na Olimpijskom stadionu u Tokiju, ali se očekuje da će određeni broj njih biti ispred. Na kraju ceremonije organizatori Igara u Tokiju predaće olimpijsku zastavu sljedećem domaćinu – Parizu.

Podsjetimo, sutrašnji defile zatvaranja Igara počinje u 13 sati po srednjeevropskom vremenu.