Josipović: Već na prvoj utakmici se vidjela opravdanost igranja slovenačke lige

21.01.2019. | 23:42

Vaterpolisti Borca debitovali su proteklog vikenda u elitnom rangu slovenačkog vaterpola.

Crveno-plavi su na GOB-u ugostili šampiona te zemlje iz 2014. godine Branik iz Maribora i bili veoma blizu istorijske pobjede, ali je, nažalost, u posljednjoj četvrtini došlo do izražaja neiskustvo mladog Borčevog tima, što je Branik uspio da kazni i polovinom odlučujućeg kvartala odmakne na 2 koraka (6:8), što je do kraja susreta za izabranike trenera Davora Josipovića bilo nedostižno.

– Na ovoj prvoj utakmici se vidjelo zašto mi uopšte igramo ovu ligu. Vidjelo se da smo mi, po meni, bili dominantna ekipa, da smo u dva-tri navrata mogli da riješimo utakmicu, međutim do izražaja je došlo naše neiskustvo, što je ekipa Branika u kojoj igraju tri iskusna igrača iz Hrvatske znala da kazni. Upravo to je razlog zašto smo ušli u ovu ligu, to su naša djeca, neiskusna i nadam se da ćemo učiti iz naših grešaka, te već na narednoj utakmici bolje raditi određene stvari – rekao je Josipović.

Davor Josipović / Foto: borac-sport.com

Trener vaterpolista u crveno-plavim kapicama još jednom je ponovio da zvanična liga BiH u vaterpolu ne postoji, iako, kako tvrdi, za njen nastanak postoji sasvim dovoljno preduslova.

– Jedan od razloga zašto igramo Prvu ligu Slovenije je činjenica da ne postoji liga BiH, iako su stvoreni svi preduslovi da ona krene. Imamo dovoljno klubova za jednu ligu u BiH, treba podržati sve te klubove i treba pokrenuti to takmičenje što prije. Vidi se da potencijala ima, vidjelo se to već na ovoj utakmici, ali mora se raditi – naveo je Josipović.

U izjavi za predstavnike medija Josipović navodi da, prije meča sa Branikom, pred ekipu nije stavljen rezultatski imperativ, kao što to neće biti slučaj ni pred preostalih 9 ligaških susreta.

– Nisam želio prije utakmice da stvaram pritisak ekipi, ali nam je svakako želja bila pobjeda. Ovo je naša prva sezona, ekipu čine juniori uz samo jednog iskusnijeg igrača i ovakve situacije su neminovne. U ovoj sezoni zapravo želimo da vidimo gdje smo, da vidimo šta treba da radimo, a već sljedeće sezone, odnosno već od septembra, kad liga treba da se pokrene u još širem formatu, uz klubove iz Italije i Austrije, “napadnemo” ozbiljniji plasman na tabeli – istakao je Josipović.

 

Izvor / Foto:(borac-sport.com)