Još nije gotovo! Đokoviće je rekorder kod tenisera, sada juri da prestigne još tri igračice

09.03.2021. | 11:52

Novak Đoković je započeo 311. nedjelju na ATP listi čime je ušao u istoriju, prestigavši Rodžera Federera na vječnoj listi.

Međutim, u ženskoj konkurenciji tri teniserke imaju više nedjelja na mjestu broj 1. Serena Vilijams, Martina Navratilova i Štefi Graf.

Serena Vilijams, i dalje je aktivna, ali izgubila je četiri posljednja slem finala i s obzirom na to da igra malo turnira, nije vjerovatno da će se u skorije vrijeme vratiti na prvo mjesto na svijetu, mjesto na kojem je provela 319 nedjelja.

Novak će najvjerovatnije prestići slavnu Amerikanku, a nije daleko ni Martina Navratilova, osvajačica 18 najvećih trofeja, sa 332 sedmica na vrhu.

Novaku je sada najveći izazov Štefi Graf koja je dominirala ženskim teniskom krajem osamdesetih i devedesetih godina 20. vijeka, a ukupno je na prvom mjestu provela 377 nedjelja.

Graf je tokom karijere osvojila zlatni slem, odnosno sve četiri najveće titule u istoj godini i zlato na OI, bilo je to 1988, a ukupno je uzela 107. titula. Prvi put popela se na čelo WTA liste 17. avgusta 1987, a poslednju dan na vrhu bio joj je 30. mart 1997. godine, piše Telegraf.rs.