Još jedna uzbudljiva NBA noć: Pokuševski odličan, Bostonu malo Braunovih 39

28.04.2021. | 08:24

Košarkaši Oklahoma Siti Tandera su rezultatom 119:115 pobijedili Boston Seltikse u noći iza nas.

Boston Seltiksi su upisali i treći uzastopni poraz, odnosno četvrti u posljednjih pet utakmica, a ovoga puta su u TD Gardenu izgubili od Oklahoma Siti Tandera.

U Oklahomi je odličan meč pružio i mladi srpski košarkaš, Aleksej Pokuševski, koji je meč završio sa 12 poena, šest skokova, četiri asistencije, uz pet od 12 iz igre za 27 minuta na terenu.

Tokom gotovo čitave utakmice su igrači Oklahome bili u vođstvu, a treba i spomenuti da Boston nije bio kompletan pošto nisu igrali glavni igrači: Džejson Tejtum i Kemba Voker, a nije igrao ni “Timelord”, Robert Vilijams.

Trener Bred Stives je rekao da se nada da će dobiti svoje igrače za noć između srijede i četvrtka, kada će Seltiksi igrati sa Šarlot Hornetsima na svom parketu. Inače, posljednja četvrtina utakmice sa Oklahomom je bila daleko najefikasnija, a gosti su je dobili sa 41:37 i upisali pobjedu rezultatom 119:115.

Najefikasniji je bio Džejlen Braun sa 39 poena, dok je sjajni Pejton Pričard meč završio sa 28 poena, Smart je dao 14, a Furnije 11 poena. U redovima Tandera, 24 poena Dorta, 21 Bejzlija, po 15 Robija i Džeroma i 12 Pokuševskog, piše B92.net.

Oznake: Boston, Pokuševski