Još jedna potvrda: Teniser kojeg trenira Marijan Vajda stiže u Banjaluku

02.08.2023. | 17:58

Aleks Molčan, najbolji slovački teniser, a trenutno 120. igrač na ATP listi potvrdio je da će ovog mjeseca učestvovati na ATP čelendžeru u Banjaluci, na poziv organizatora turnira.  

Do sada je igrao tri ATP finala od kojih je prvo bilo 2021. godine u Beogradu, Drugo 2022. godine u Maroku, a treće veoma brzo u Lionu. Te godine je napravio svoj najbolji rang u karijeri, 28. maja 2022.  je bio 38. igrač na svijetu

Od maja 2022. godine Molčan počinje da radi sa Marijanom Vajdom koji mu je i danas trener. Prošla godina definitivno je bila najbolja za slovačkog ugrača pa je tada igrao svoje prvo polufinale turnira ATP 500.

Ove godine dva puta je igrao treće kolo na turnirima iz masters serije, a na Australijan openu je pobijedio trostrugog osvajača gren slemova Stena Vavrinku u pet setova.

Publici u Banjaluci je poznat po učešću na turniru iz serije ATP 250 “Srpska open” ove godine gdje je došao do polufinala. U Banjaluci je Molčan poražen pod Andreja Rubljova.

Trenutno Aleks Molčan igra turnir u Kicbilu, a zanimljivo je da će se sutra (petak) sastati sa Sebastijanom Baezpom koji će na turniru “Banjaluka  Open” biti postavljen za prvog nosioca.