Još jedna legenda ponovo boksuje: Holifild se sa 58 godina vraća u ring

12.04.2021. | 19:46

Još jedna legenda boksa vratiće se u ring u egzibicionom duelu – nekadašnji neprikosnoveni šampion svijeta u kruzer i teškoj kategoriji Ivander Holifild boriće se petog juna protiv još jednog veterana, 47-godišnjeg Kevina Mekbrajda.

Borba Holifilda i Mekbrajda održaće se u okviru priredbe na kojoj će glavni meč biti između Teofima Lopesa i Džordža Kambososa, a bokser iz Bruklina će braniti svoje titule u lakoj kategoriji. Lopes je u prethodnom meču u oktobru 2020. godine slavio protiv Ukrajinca Vasilja Lomačenka.

Mnogo se govorilo o egzibicionom duelu Ivandera Holifilda i Majka Tajsona, koji bi imao humanitarni karakter, ali za sada ta borba nije organizovana.

Ivander “Prava stvar” Holifild jedan je od najvećih boksera sa kraja 20. vijeka, a zvanično se povukao još 2011. godine. Karijeru je završio sa skorom 44 pobjede, 10 poraza, dva remija je jednog poništenog meča.

Holifildov protivnik Kevin Mekbrajd ima 47 godina, a najpoznatiji je po tome što je bio posljednji protivnik Majka Tajsona u profesionalnom ringu. On je “Gvozdenog Majka” zaustavio u šestoj rundi 2005. godine, poslije čega Tajson nikada nije imao profesionalni duel.

Mekbrajd je posljednji put u zvaničnom meču nastupio 2011. godine, kada ga je pobijedio Poljak Marijuš Vah. On je u posljednjih sedam mečeva svoje karijere imao šest poraza, pa se od boksa oprostio sa skorom 35 pobeda, 10 poraza i 1 remi.