Još jedan srpski košarkaš ide u NBA ligu: Vasilije Micić dvije godine u Oklahomi

09.04.2021. | 18:38

Bio je srpski Sakramento (dvaput, sa Vladom Divcem i Predragom Stojakovićem, te sa Nemanjom Bjelicom i Bogdanom Bogdanovićem), biće i srpska Oklahoma, pošto će se Alekseju Pokuševskom u NBA ligi pridružiti Vasilije Micić.

Srpski reprezentativac će na kraju sezone preletjeti Atlantik i okušati se u najkvalitetnijem košarkaškom takmičenju planete, pošto je odlučio da prihvati poziv Tandera koji su početkom decembra dobili prava na njega prilikom trejda igrača sa Filadelfijom.

Micića je upravo Fila angažovala 2014. kao 52. pika na draftu, ali Vasa nikad nije zaigrao za Seventisikserse. Gradio je karijeru u Bajernu, Crvenoj zvezdi, Tofašu i Žalgirisu, da bi posljednje tri sezone izrastao u jednog od najboljih košarkaša Anadolu Efesa i, očigledno, želi novi izazov u karijeri.

Turski gigant mu je ponudio nastavak saradnje koja ističe na ljeto, ali je Micić odbio. Baš kao i prijedlog da se preseli u Real Madrid. Pretpostavlja se samo zato što je u Istanbulu uradio skoro sve što je mogao, a sa 27 godina smatra sebe zrelim za NBA ligu i da je prevazišao evroligaške okvire. Prema navodima specijalizaovanih sajtova, poput Sportanda, srpski bek će potpisati dvogodišnji ugovor sa Oklahomom i od naredne sezone igrati zajedno u timu koji se sve češće oslanja na Novosađanina Alekseja Pokuševskog.

Vasilije Micić ove sezone na parketima Evrolige prosječno bilježi 16,4 poena i pet asistencija po utakmici.