Jordan testira “Orlove”: Fudbaleri Srbije imaju priliku da se dodatno uigraju

16.06.2023. | 12:15

Fudbaleri Srbije večeras imaju lijepu priliku da se dodatno uigraju i spreme za ono šta ih čeka 20. juna u Razgradu – meč trećeg kola kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv Bugarske.

Uvertira za meč sa selekcijom koju vodi Mladen Krstajić je sa Jordanom večeras (20.30 časova) u Beču pred srpskom dijasporom, a ono što je sasvim jasno jeste da će Dragan Stojković promiješati karte i ne otkriti baš sve adute za Razgrad.

Sastav svakako neće biti najjači, ima povreda i pošteda, ima i kalkulacija zbog Bugarske.

“Šta želim protiv Jordana da vidim? Prvo da se niko ne povrijedi, a onda i jedan dobar meč. Bez obzira što je prijateljska utakmica, važno je da ostavimo dobar utisak, a onda i da pobijedimo. Zbog grba i dresa, ali i rejtinga. Želim da naglasim da će dosta igrača dobiti priliku. Takođe, isti tim neće igrati ovdje i u Bugarskoj. Razlika je velika kada se radi o važnosti ta dva meča. Ponavljam, dosta igrača će dobiti minutažu. Imaćemo prilike da vidimo neke nove igrače, Đorđa Jovanovića, Dejana Joveljića, Samardžića…ali da sada ne pričamo mnogo o imenima. Samo ću reči da će Samardžić početi meč, Jovanović i Joveljić koji su klasični napadači, podijeliće minutažu”, otkrio je Stojković kako će izgledati napad reprezentacije Srbije bez Aleksandra Mitrovića, Dušana Dušana Vlahovića i Luke Jovića.

Skautirao je i Jordan.

“Jordan pripada azijskoj grupi, oni su 84. na rang listi FIFA. Informacije koje imam, igraju sa četiri beka u posljednjoj liniji. Upoznati smo sa njihovim mogućnostima, najbolji igrač im nastupa u Belgiji. Imamo dovoljno informacija”, naglasio je selektor.