Jokiću uzalud 41 poen: Majami u drugoj utakmici bolji od Denvera

05.06.2023. | 07:01

Košarkaši Majami hita pobijedili su Denver nagetse 111:108 u drugom meču NBA finala, izjednačivši seriju na 1-1. Ni 41 poen i 11 skokova Nikole Jokića nije pomoglo domaćinima da izjbegnu prvi poraz na svom parketu u plej-ofu ove sezone.

Gosti sa Floride su popravili i usavršili falinke iz prvog duela i došli do zasluženog izjednačenja u seriji. Potpuno su neutralisali igru dva na dva Džamala Marija i Nikole Jokića, prepustivši “Džokeru” da pogađa iz reketa koliko god želi, dok god ostatak tima nije u zamahu. U toj namjeri su i uspjeli.

Za razliku od prvog susreta, Majamiju je proradio šut za tri, pogodivši 17 trojki od 35 pokušaja, naspram Denverovih 11/28. Čitava ekipa Hita je promašila tek dva penala od 20 izvedenih za ceo meč, u prethodnom su bili na istorijskom minimumu od tek dva šutnuta penala, prenosi RTS.

Nikola Jokić je utakmicu završio sa 41 poenom, 11 skokova i četiri asitencije uz 57 odsto šuta iz igre. Mari ga je pratio sa 18 poena, što je ipak prevelika razlika u poenima između dva lidera. Kanađanin je pogodio bitnu trojku na minut do kraja kojoj je smanjen zaostatak Nagetsa na 106:103, podijelio 10 asistencija, ali ova partija nije bila u rangu onih kada je u najboljem svjetlu. Eron Gordon je upisao 12, Brus Braun 11 poena.

U pobjedničkom sastavu su plenili Gejb Vinsent sa 23 poena, Bem Adebajo sa 21 poenom i devet skokova, uključujući u slobodna bacanja za konačni rezultat, kao i DžImi Batler sa 21 poenom i devet asistencija.

Serija se seli u Majami za treću i četvrtu utakmicu.