“Jokiću je samo kilaža granica”: Pohvale na račun srpskog centra stižu sa svih strana

Hrvatski stručnjak Aco Petrović, sada selektor Brazila, nije mogao a da ne pohvali igre Nikole Jokića, kojem predviđa blistavu budućnost, ali pod određenim uslovima.

Popularni “Aca trica” istakao je da je Jokić trodimenzionalan igrač, ali ima i jednu zamjerku.

“Mislim da je Jokiću samo kilaža granica. Ako uspije da zadrži ovaj ritam. U karantinu se držao i odigrao dobro u Orlandu, a onda je na pripreme došao sa viškom kilograma, da bi poslije mesec dana opet došao na svoju kilažu. To je trodimenzionalan igrač, on vam daje – sve”, rekao je on. Trener je kasnije ušao u detalje igre srpskog centra.

“Međutim, oplemenjuje ga kad uz sebe ima dva-tri kvalitetna igrača, onda te asistencije imaju smisla. Ako govorimo sad o Jokiću u hvalospjevima, zamislite da se za jedno pet godina sastanemo i pričamo, ako nema nikakvih problema sa povredama i kilažom, govorićemo sigurno o jednom od najboljih pet centara NBA lige svih vremena”, rekao je Petrović. a prenosi Blicsport.

Novinarka je primjetila da on šarmira sve i van terena, svojim izjavama i ponašanjem.

“Kad govorimo o tom profilu igrača, oni su atipični, nisu atlete. Imaju kompjuter u glavi, vide košarku dva-tri poteza unaprijed, njihova rješenja su ovolika”, objasnio je Petrović .

Ostavite komentar: