Jokićevi navijači prozivali Embida: Traži se nestala osoba, ima nula MVP nagrada

28.03.2023. | 12:28

Džoel Embid, prvo ime “Filaldefija siksersa”, ponovo se nije pojavio na meču u Denveru, izbjegavši tako “konačni obračun” sa Nikolom Jokićem za titulu MVP-ija /najkorisijeg igrača reguralne sezone NBA/.

Sve je bilo spremno za taj okršaj, u kome su slavili “Denver nagetsi”, ali se Embid nije pojavio, kao ni prethodne tri godine /od 2019/.

Embid se, navodno, povrijedio, pa je izbjegao gostovanje.

Većina komentatora i bivših zvijezda NBA, koji navijaju za Embida i često zlurado komentarišu igre srpskog reprezentativca Nikole Jokića /dvostrug osvajača MVP nagrade/, ne kriju razičarenje Embidovim nedolaskom na meč.

Mnogi otvoreno sumnjaju u priču o povredi.

Tokom sinoćnjeg meča navijači “Denvet nagetsa”, uz skandiranje Jokiću tokom meča, nosili su plakate sa Embidovom fotografijom uz ciničan natpis:

“Nestala osoba /Missing person/. Posljednji put viđen u Denveru 2019. godine”.

Embid je prije meča vodio u trci za MVP-ija, ali je Jokić dao 25 koševa i imao ponovo “tripl dabl” /dvocifreni broj koševa, uhvaćenih lopti i asistencija/.

Kako su prenijeli mediji, Embid se pred put u Denver “požalio na bol u desnom listu”, zbog čega je “Filadelfija” odlučila da se njihova prva zvijezda odmori.

Međutim, Kamerunac je možda tim gestom naštetio sebi i svojim šansama.

Taj potez nije se dopao ni onima koji favorizuju Embida.

“Ne možete da `izletite` iz ovakve utakmice. Kada dođe do ovih mečeva, a imam glas za promociju MVP-ija, zapamtiću ovaj trenutak”, rekao je komentator Kendrik Perkins, koji je donedavno kritikovao Jokića.

Neprijatno iznenađen bio je i Kevin Garnet, nekadašnji as “Minosote”, “Bostona” i “Bruklina”.

“DŽoel sjedi na klupi ili ne igra? Mislio sam da ćemo imati MVP okršaj da zatvorimo trku”, začuđeno je prokomentarisao Garnet.

Meč sa “Denverom” je 14. koji Embid propušta od početka sezone. Samo je Bil Valton u cijeloj istoriji NBA uspio da osvoji titulu najboljeg igrača sa više od 12 propuštenih utakmica.

Međutm, Nikola Jokić nije želio da ismijava Embidov gest.

“Embid daje 35 poena po meču i to dovoljno govori…Mislim da je sjajan igrač, da će biti zapamćen kao jedan od najdominantijih ikada u NBA ligi. Čovjek je zvijer, može da odluči meč na toliko načina”, rekao je Jokić po završetku meča.