Jokićeva trojka uz zvuk sirene probudila Denver: MVP nastavio gdje je stao VIDEO

21.10.2021. | 07:43

Preskočio je Nikola Jokić posljednji pripremni meč Denvera i pobjedu nad Oklahomom, jedinu uoči početka sezone, ali je aktuelni MVP NBA lige bio spreman za početak takmičarskih izazova.

Sa 27 poena, 13 skokova, dvije asistencije i dve ukradene lopte za 35 minuta predvodio je Nagetse do pobede u Finiksu (110:98).

Nije to učinak na koji nas je Jokić navikao, može on mnogo bolje, ali je bilo dovoljno da se savlada prošlogodišnji učesnik velikog finala (u kom je slavio Milvoki). Sezona je tek otvorena i nema sumnje da ćemo se nagledati novih tripl-dablova i atraktivnih poteza.

Ovaj put su to bili trojka uz zvuk sirene za kraj prvog poluvremena i Denverovu seriju 8:0, kojom je uhvaćen priključak sa Sansima jer je razlika prethodno išla i do “plus 16” u korist domaćina, kao i prodor od koša do koša završen polaganjem. Dalekometna paljba srpskog asa bila je signal da se nešto promijeni u igri Denvera. U drugom poluvremenu gosti su zaigrali kao preporođeni u odnosu na prvo. Prije svega, mnogo čvršće u odbrani što potvrđuje 18 primljenih poena manje nego u prve dvije dionice. Sva nadanja domaćina ugašena su u drugom dijelu treće četvrtine, kada su Nagetsi otišli na 80:70. Trojke Dozijera i Bartona u tim trenucima ubile su samopouzdanje Sansa.
Pored Jokića, dvocifren broj poena kod gostiju imali su Vil Barton (20, uz šest skokova i pet asistencija), Majkl Porter (15p, 6sk, 5as), Džef Grin (13), Aron Gordon (12p, 8sk, 4as) i Pi Džej Dozijer (10p, 5sk).
Finiks nije imao posebno efikasnog igrača. Sa svega 16 poena prednjačio je Mikal Bridžis, a po jedan manje ubacili su Kris Pol (uz 10 asistencija) i Deandre Ajton.