Jokića čeka istorijski ugovor: NBA luduje sa novcem, basnoslovno bogatstvo za MVP-ija

28.07.2023. | 22:53

Zvijezda Bostona Džejlen Braun postao je rekorder po visini zarade kada je prije nekoliko dana potpisao ugovor vrijedan 304 miliona dolara za pet godina i time nadmašio Nikolu Jokića koji je do tog trenutka bio najplaććeniji igrač lige.

Ipaak, srpski košarkaš bi ponovo mogao da ispiše istoriju kada sljedeći put bude potpisao ugovor jer bi nova cifra mogla da bude nestvarna.

Ugledni američki „NBC“, bavio se prognozom koliko bi Srbin mogao da dobije prilikom sljedećeg produženja.

Novinar Kurt Helin ističe da bi Jokićev sledeći ugovor mogao da iznosi 400 miliona dolara.

„Nikola Jokić je vjerovatno najbolji igrač koji trenutno hoda zemljom — i najbolji pjevač sa skinutom majicom – i potpisao je produžetak ugovora vrijedan 274 miliona dolara pre početka prošle sezone. Međutim, zahvaljujući svojoj igračkoj opciji na kraju, do leta 2026. mogao bi da potpiše prvi NBA ugovor od 400 miliona dolara kao produžetak svog sadašnjeg ugovora, tačnije pet godina na 404 miliona dolara. Jokić bi mogao da dobije taj novac bilo da osvoji još jedan MVP ili titulu ili ne, jer će imati 10 godina radnog staža i biti kvalifikovan bez obzira na to“.

Helin je dodao da bi bilo koji super-maksimalni ugovor tog ljeta mogao da premaši tu granicu od 400 miliona dolara, sa igračima kao što su Dža Morant, Shaj Gildžeus Alekander i Zajon Villijamson među igračima koji će vjerovatno biti u toj kategoriji. Iako Braunov ugovor trenutno izgleda ogroman – i jeste, vjerovatno će biti premašen u bliskoj budućnosti.

Oznake: Bogatstvo, Novac, Ugovor