Jokić trenutno ne razmišlja o reprezentaciji: Daleko je Evrobasket

26.03.2022. | 15:50

Nikola Jokić pričao je o trenutnom stanju u Denver Nagetsima, potencijalnoj MVP nagradi, ali i o nastupu za reprezentaciju Srbije.

Denver je ove sezone bio znatno oslabljen neigranjem Džamala Mareja i Majkla Portera, koji bi uskoro trebalo da se vrate na teren.

“Neke utakmice koje je trebalo da pobijedimo smo izgubili, neke koje je trebalo da izgubimo smo pobijedili, tako da smo negdje, da kažem, gdje nam je mjesto, ali treba da budemo srećni i zadovoljni, pogotovo što nemamo neke glavne igrače, što su nam se povrijedili glavni igrači. Ne samo Džamal (Mari) i Majkl Porter i Pi Džej (Dožer), koga smo kasnije trejdovali, čak i Vlatko se povrijedio, koga smo koristili jedno vrijeme, i on se povrijedio, tako da zadovoljni smo gdje smo”, rekao je Jokić u intervjuu za “Glas Amerike”.

Jokić je u najužem izboru za MVP nagradu, koju je osvojio prošle godine.

“Ne pratim (te priče). To se samo dešava, nuspojava onoga što se događa na parketu. Meni je drago što se nisam opustio, što sam i dalje u dobroj formi. Sada, da li je to 27 ili 24 poena po utakmici, sve to može da se promijeni. Drago mi je što se osjećam dobro i što svoju ekipu vodim na najbolji mogući način, što se osjećam dobro”, istakao je Jokić.

Reprezentaciju Srbije kasnije ove godine očekuje Evropsko prvenstvo, a još uvijek se ne zna da li će Jokić na njemu nastupiti.

“Daleko je Evrobasket. Ne razmišljam o tim stvarima uopšte, o reprezentaciji sada. Pokušavam da se fokusiram na ono što je aktuelno sada. Kada dođe vrijeme za reprezentaciju – razmišljaću o tome”, istakao je Jokić.