Jokić otkrio svoju želju: Želim da budem Denverov Tim Dankan

27.09.2022. | 15:41

Srpski košarkaš Nikola Jokić rekao je da priželjkuje sebi karijeru nalik onoj koju je imao nekadašnji igrač San Antonija Tim Dankan, ali da neće biti cijenjen poput legendarnog krilnog centra ukoliko ne uspije da dođe do titule sa Nagetsima.

Dankan je cijelu 19-godišnju karijeru proveo u „Mamuzama“. San Antonio je sa njim u sastavu bio prvak u pet navrata, dok je Tim tri puta bio najkorisniji igrač finalne serije. Dva puta je ponio priznanje MVP regularnog dijela sezone i jedini je košarkaš u istoriji NBA lige koji je 13 godina uzastopno biran u najbolji sastav lige i najbolju defanzivnu petorku.

„Želim da budem Denverom Tim Dankan, ali moram da osvojim nekoliko titula da bih dostigao njegov nivo. Sviđa mi se Denver kao grad, Nagetsi i ljudi u okruženju. Ne želim da mijenjam bilo šta“, rekao je dvostruki uzastopni MVP.

Jokiću će za osvajanje prstena sa Denverom biti potrebna veća podrška saigrača, posebno Džamala Mareja, koji je zbog povrede propustio cijelu prethodnu sezonu. Plejmejker je izjavio da se sada osjeća bolje zbog povrede koljena, dok je Majkl Porter junior odigrao samo devet mečeva, ali se očekuje da ima veliki uticaj po igru Nagetsa u narednim godinama.

Iako je Jokić dva puta zaredom proglašen za najboljeg igrača lige, Srbin i dalje može da napreduje.  Trener Majk Meloun vrednuje Nikolin uticaj i u svlačionici Nagetsa.

„Svi čekaju da on nešto kaže u važnim trenucima. Ima ogroman uticaj kada to uradi“, zaključio je 51-godišnji stručnjak, prenosi Sportklub.

Nova NBA sezona počinje 18. oktobra, a Denver dva dana kasnije gostuje Juti.