Jokić o igranju za reprezentaciju: Pričao sam sa Pešićem – imamo neki plan

12.05.2022. | 18:14

Samo dan nakon što je primio nagradu za MVP NBA lige, svoju drugu uzastopno, Nikola Jokić je otkrio i da li će igrati za reprezentaciju Srbije.

Odnosno, on je istakao da je razgovorao sa selektorom reprezentacijue Srbije o predstojećem nastupu na Evrobasketu.

“Pričao sam sa Pešićem, imamo neki plan, pa ćemo sad vidjeti da li će to tako da bude, vidjećemo šta će se sve izdešavati. Mislim da ne mogu da dam odgovor, sačekaćemo po tom pitanju, a što se tiče sljedeće sezone, nadam se da ćemo biti bolji nego ove”, rekao je Jokić tokom konferencije za američke medije tokom konferencije održane preko “Zum” platforme.

Najveće pitanje koje se postavlja posle osvajanja MVP NBA nagrade, jeste to da li će ove jeseni srpski centar nositi dres reprezentacije Srbije. Svetislav Pešić je nekoliko puta već istakao da se radi na tome da svi NBA igrači zaigraju za reprezentaciju, ali da to nije baš moguće.

Problem je predstavljao i kalendar takmičenja koji se kosio sa reprezentativnim obavezama, ali kako je Nikola Jokić poražen u prvom kolu plej-ofa, on nema obaveza sve do početka iduće NBA sezone. Ipak, pitanje je koliko srpskom centru treba odmora poslije aktuelne sezone, gdje je ponovo na svojim plećima nosio Denver.

Podsjetimo, Nikola Jokić je prošlog ljeta nije nastupao za reprezentaciju u kvalifikacijama za Olimpije igre, što zbog teške NBA sezone, tako i zbog rođenja djeteta, a reprezentacija se kasnije ni kvalifikovala na turnir, pošto je poražena od Italije u finalu turnira u Beogradu.