Jokić nije mogao sam: Golden Stejt u polufinalu Zapada VIDEO

28.04.2022. | 07:24

Košarkaši Denver nagetsa eliminisani su iz ovogodišnjeg plej-ofa već u četvrtfinalu, pošto je bolja od njih bila ekipa Golden Stejt voriorsa rezultatom 4-1 u pobjedama. Denver je poražen u petom susretu 102:98 i tako okončao turbulentnu sezonu, uprkos fantastičnoj partiji Nikole Jokića.

Jokić je dominirao pod obručima i za 32 minuta na parketu postigao 30 poena (12/18 iz igre, 0/2 trojke, 6/8 penali), uz 19 skokova i osam asistencija.

Ponovo je igrana veoma snažna odbrana na njemu, izgubio je šest lopti, ali ih je djelimično nadoknadio jednom ukradenom i dvjema rampama.

Ni to nije bilo dovoljno da se preskoči kvalitetniji sastav i Denver je prvi tim koji je eliminisan u plej-ofu Zapadne konferencije.

Drugi put u nekoliko dana Nagetsi su na teren izašli znajući da moraju da pobijede jer im u suprotnom slijedi eliminacija, pošto su Voriorsi skupili tri pobjede.

“Čejs centar” u Kaliforniji je bio krcat i spreman da pogura svoj tim do trijumfa, ali su gosti, za razliku od nekih prethodnih susreta, dobro parirali od samog početka.

Srpski centar je igrao sjajno u odbrani i upisao dvije blokade

Prvu četvrtinu obilježio je Nikola Jokić, ali ovog puta ne po broju poena, nego skokova. Centar “grumenja” imao je čak 10 uhvaćenih lopti u prvih 12 minuta čime je još jednom ispisao nove stranice istorije.

Nijednom igraču Denvera u ovom vijeku to nije pošlo za rukom u nekoj utakmici plej-ofa, a kada je skokovima pridružio poene, situacija na parketu je postajala sve bolja.

Osim njega istakao se spomenuti Kazins sa 19 poena, četiri više od Erona Gordona koji je imao i devet skokova, ali se bukvalno ugasio u drugom poluvremenu.

Na drugoj strani, višestruke šampione NBA lige do trijumfa je vodio Kari (30 poena i po pet skokova i asistencija), po 15 su dodali Pejton i Klej Tompson, dok su dvocifreni bili još Endru Vigins sa 12, odnosno Drejmond Grin sa 11 poena.

Za franšizu iz Kolorada je sezona završena, Jokić će gotovo izvjesno dobiti drugo MVP priznanje, a sada ga očekuje odmor i oporavak od povrede zadnje loža koja ga je mučila tokom drugog poluvremena.

S druge strane, Voriorsi čekaju pobednika okršaja Memfisa i Minesote, u kojem Grizlisi vode 3-2 u seriji, piše RTS.

Na Istoku je Milvoki deklasirao Čikago 116:100 i takođe sa 4-1 prošao u polufinale konferencije.