Jokić i Denver još ne znaju ime rivala: Boston i Majami igraće sedmu utakmicu VIDEO

28.05.2023. | 07:32

Košarkaši Boston Seltiksa stigli su od 0-3 do 3-3 u finalu Istočne konferencije protiv Majamija!

Šesti meč dobili su zahvaljujući poenima Derika Vajta sa zvukom sirene (104:103) i sada imaju priliku da postanu prvi tim koji je nadoknadio najveći mogući zaostatak u seriji. U velikom finalu odavno su Denver Nagetsi i Nikola Jokić koji posmatraju fenomenalnu seriju.

Za koga će navijati u posljednjem sedmom meču koji se igra u Bostonu prilično je jasno – ukoliko Majami slavi, Nagetsi će imati prednost domaćeg terena, a u suprotnom će Boston prvi i potencijalni sedmi meču čekati u svom “TD Gardenu”.

Iako su imali kontrolu nad utakmicom tokom skoro čitavog meča, umalo su izabranici Džoa Mazule poklonili pobjedu domaćima koji su imali +1 na tri sekunde do kraja, ali se tada pojavio Derik Vajt i nakon promašaja Markusa Smarta za tri poena iz ofanzivnog skoka donio Seltiksima veliko slavlje.

Boston je pred kraj treće četvrtine imao maksimalnih +13, ali su se domaći vratili i na kraju poveli. Fenomenalnu seriju u finišu napravio je Džimi Batler koji je vezao 11 poena uključujući i tri slobodna bacanja za vođstvo 103:102, ali se Vajt pojavio nitkuda i ohladio Vrelinu.

Džejson Tejtum je bio najefikasniji igrač na meču sa 31 poenom, 12 skokova i pet asistencija, dok su ga pratili Džejlen Braun sa 26, odnosno Smart sa 21 poenom, a junak Vajt imao je 11 poena.

Batler je dao 24 poena, ali sa očajnim šutem iz igre (5/21). Njega je pratio Kejleb Martin sa 21 poenom, dok je 15 dodao Vinsent.

Odlučujući meč na program je u noći izmmeđu ponedjeljka i utorka od 2.30 u Bostonu.

Oznake: Denver, Košarka