“Jedemo sedam do devet puta dnevno”: Najjači čovjek u BiH otkriva neke svoje “male tajne” VIDEO

10.04.2021. | 13:56

Adin Arnaut, sportista iz BiH koji je najdalje otišao u takmičenju najjačih ljudi svijeta i tako potvrdio nezvaničnu titulu “najjačeg čovjeka u BiH”, danas je u sportskoj penziji, bar kada se radi o aktivnim takmičenjima.

Zbog povrede morao se oprostiti od aktivnog takmičenja 2016, a kako kaže danas pokušava pomoći nekim novim nadama da dođu do Lige šampiona, tamo gdje je on uspio biti u finalu.
U razgovoru za portal Avaza Arnaut je govorio o teškim trenucima koje je donijela povreda, onome što ga je pratilo tokom karijere, aktuelnom prvaku BiH Damiru Stroilu čiji je trener, ali i o odricanjima koja ova sport iziskuje. Put Strogmena nije nimalo lagan, a kako kaže među takmičarima ne postoji zavist.

“Takmičar Strogmena u ovom sportu mora biti 24 sata. Treninzi, način života i ishrana. Unosi se mnogo kalorija, to je sedam do devet obroka dnevno. U ovom sportu se svi takmičimo jedni protiv drugih, ali uvijek navijamo da se digne što više tereta, tako da sujete nema”, kaže Arnaut.
Obzirom na izgled, mnogi imaju pogrešnu percepciju o ljudima koji se bave njegovim sportom, a Arnaut poručuje da se radi o dobročudnim ljudima i da izgled vara.