Jedan od najboljih u tenisu: Federer priznao da je opušten zbog novog bodovanja za ATP rang-listu

13.07.2020. | 15:59

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Rodžer Federer priznao je da je opušten zbog novog bodovanja za ATP rang-listu.

Asocijacija teniskih profesionalaca je prije nekoliko dana objavila da mijenja sistem bodova jer se zbog pandemije virusa korona od marta ne igraju turniri. Naime, po novom sistemu računaće se rezultati ostvareni od marta 2019. godine. Ako igrač ostvari lošiji rezultat na turniru nego prethodne godine, računaće mu se bodovi osvojeni prošle godine.

Plan je da se ATP tur nastavi 14. avgusta, ali sve zavisi od epidemiološke situacije i ostaje da vidimo šta će se i kada od turnira igrati, a ono što je sigurno jeste da Federer zbog operacije koljena vjerovatno neće na teren u 2020. ali neće ni izgubiti bodove iz prošle sezone.

“Moji navijači su sigurno srećni jer drugi neće moći da osvajaju mnogo bodova dok ja ne igram. Uvođenje novog sistema me čini opuštenijim. Nadam se da ću moći da igram u decembru, kako bih se spremio za 2021, godinu “, rekao je Federer za švajcarske medije.

Oznake: ATP lista, Federer