Jedan od najboljih košarkaša svih vremena: Lebron otkrio gdje i kad bi voli završiti karijeru

13.07.2021. | 16:12

Jedan od najboljih košarkaša Lebron Džejms  otkrio je kada i gdje želi završiti svoju bogatu karijeru. On već godinama tvrdi da mu je san zaigrati na jednoj NBA utakmici sa svojim sinom Bronijem.

Džejms će zbog toga morati pričekati još barem tri godine, dok njegov sin (17) ne stekne pravo izlaska na draft. Inače, Lebron u decembru slavi 37. godina, ali obzirom koliko je spreman, moguće da će ispuniti svoju veliku želju.

” Zaista se nadam da ću karijeru završiti u Los Anđeles Lejkersima, bilo to za četiri, pet, šest ili sedam godina. Nadam se da ću još dugo moći igrati. Volim biti u Los Anđelesu, moja obitelj voli biti u ovom gradu. Igrati za historijsku franšizu poput Lejkersa je kao to što sam sada u “Space Jamu”. Nikad nisam mislio da će to biti moguće ”  rekao je Džejms.

Inače, on je u decembru prošle godine potpisao dvogodišnji produžetak ugovora sa Lejkersima, odnosno do ljeta 2023. godine kada će imati 38 godina. U slučaju da odradi obje godine ugovora, doći do brojke od 20 sezona u najjačoj košarkaškoj ligi. Rekorder je Vins Karter.