Jasna poruka oca Lane Pudar premijeru HNK: Nemojte joj više čestitati jer vam ne znači ništa

18.08.2022. | 18:19

Velibor Pudar, otac plivačice Lane, koja je juče u Rimu osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Rimu u disciplini 200 metara delfin, poručio je na društvenim mrežama premijeru Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenku Hercegu da mu nisu potrebne njegove čestitke.

Uz naslov objave “Nisam mislio, ali moram”, Pudar je napisao sljedeće:

“’Na tomu putu, u meni lično i u Vladi Hercegovačko-neretvanske županije, kao i do sad, imaćete prijatelja i partnera, koji će u skladu s mogućnostima, poduprijeti Vaše sportske napore’. Ovo su riječi nevenka hercega (nije pravopisna greška), koji je odbio nagraditi Lanu za bronzanu medalju sa svjetskog seniorskog prvenstva iz Abu Dabija uz obrazloženje ‘da nismo nagradili ni neke ‘naše’ pa što bi Lanu’”, piše Pudar.

Kaže da je Lana dijete s druge planete i da slučajno živi u ovom kantonu.

“Nevenko Herceg i Rašid Hadžović su odbili svaku molbu KVS ‘Orka’ za pomoć u realizaciji priprema za OI, za Evropsko juniorsko prvenstvo, za Svjetski kup, za Svjetsko seniorsko prvenstvo u Abu Dabijuu…u principu za sve ove godine KVS ‘Orka’ za Lanine pripreme i takmičenja je dobila 0 KM a za to vrijeme su imali na raspolaganju oko 2,5 mil KM !!! Jesu nagradili Lanu sa po 5.000 KM za Olimpijsku normu i juniorske evropske medalje u 2021. godini”, kazao je Velibor te dodao:

“I to je to, ali je bitno da finansiraju svaki seoski malonogometni turnir i sve turnire u raznim sportovima ali je pitanje zašto, sami razmislite. I danas se i Nevenko i Rašid obraćaju novinarima sa čestitkama za Lanu. Zašto? Vjerovatno zato što je izborna godina. Molim vas nemojte joj vi više čestitati jer vam Lana ne znači ništa, nemate koristi od nje”.