Janis Sferopulos nakon Valensije: Kontrolisali smo ritam, igrali smo sjajno

31.01.2024. | 09:27

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su sinoć Valensiju (82:64), u meču 24. kola Evrolige.

Crveno bijeli su u ponovo punoj Areni odigrali vrlo stabilnu utakmicu i na kraju došli do rutinske pobjede.

Ispostavilo se da je velika serija na startu druge četvrtine odredila dalji tok utakmice i odvela crveno bijele ka pobedi uz odličnu igru Nedovića i Tobija, i herojsko izdanje Miloša Teodosića koji je na svoju odgovornost pod injekcijama odigrao još jednu utakmicu u svom stilu.

“Čestitam igračima na sjajnoj pobedi, kontrolisali smo meč, igrali smo sjajno u odbrani i pametno u napadu. Sa druge strane, došli smo u ovaj meč posle derbija i to zahteva dosta snage, posebno sa mentalne strane. Nije lako biti spreman kao što je viđeno danas. Ono šta su igrači uradili je veoma važno i zato im dva puta čestitam. Kontrolisali smo ritam, nismo im dali u drugom poluvremenu da reaguju i da igraju kako žele. Zaslužili smo trijumf. Hvala i navijačima na sjajnoj podršci“, počeo je Janis Sferopulos i dodao:

„Košarka je timski sport, svi zajedno radimo odličan posao. Ne želim da uperim prstom ka jednom igraču, jer su za mene svi isti. Kvalitet njih dvojice je jasan, ali imaju ga i drugi. Neda je igrao odlično, gurao je tim na obe strane terena, onda će na nekoj drugoj utakmici neko drugi da se istakne. To je odlika dobrog tima. Onaj ko je u najboljoj formi pomaže timu, jedan dan Neda, Teo, Gedraitis, Hanga, Davidovac je takođe imao jedan od najboljih mečeva u sezoni, ne zanima me koliko poena je dao. Tobi takođe, jedan od najboljih mečeva. Bolomboj nije bio toliko dobar u ovom meču, ali je zato tim važan. Zato ne ističem nikoga”