“Jahorina ultra trejl” na tri planine: Okupio 300 takmičara iz 20 zemalja

Sedmo izdanje “Jahorina ultra trejla”, koje je organizovao Olimpijski centar, okupilo je 300 takmičara iz 20 zemalja.

Tokom dvodnevnog takmičenja učesnici su trčali na olimpijskim planinama Igmanu, Bjelašnici i Jahorini.

Iz Olimpijskog centra su naveli da su se juče u 6.00 časova trkači uputili na 100 kilometara dugu trejl stazu – ultru, koja počinje i završava se na Jahorini.

Najuspješniji na ovoj trci bili su Jasmin Pajević, koji je rutu od 100 kilometara savladao za 12 časova, 17 minuta i sedam sekundi, drugoplasirani je bio Dejan Žerajić, dok je Neven Cicović bio treći.

Najbrže trkačice na Ultra trasi bile su Maja Bonačić sa vremenom od 13 časova, 51 minutom i 45 sekundi. Drugoplasirana je bila Eva Urbanc, dok je kao trećeplasirana na pobjedničkom postolju bila Petra Kulić.

Potpuno nova maksi trka ove godine startovala je sa Igmana i povezala tri Olimpijske planine – Igman, Bjelašnicu i Jahorinu.

Najbolje plasirani na “olimpijskoj ruti” dužine 50 kilometara bili su Uroš Kožar sa vremenom od pet časova, šest minuta i osam sekundi, drugoplasirani u cilj je ušao Branislav Pavić, a treći je bio Marijan Butorac.

U ženskoj kategoriji na podijumu bile su Naida Avdić koja je trasu od 50 kilometara savladala za šest časova, 35 minuta i pet sekundi, drugoplasirana je bila Damjana Žmavc, a kao trećeplasirana kroz cilj je prošla Marija Sekulović.

Današnju trku, Mini, dužine 23 kilometra pobjedio je DŽemal Jašarević sa vremenom od jedan čas, 53 minute i 10 sekundi, drugoplasirani je bio Miloš Milosavljević, a treći Nikolas Mateos Gerido.

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Nevena Jovanović sa ostvarenim vremenom od dva časa, 22 minute i 51 sekundom, druga je Mima Bašić, dok je treća u cilj dotrčala Sara Plakalović.

Ostavite komentar: