Jagodić: Želja i cilj nam je da prođemo prvo kolo kvalifikacija i da to bude upisano u istoriju kluba

17.08.2020. | 22:10

“Evropska utakmica nosi veliki ulog i mi smo toga svjesni. Nije isto pobjediti Zrinjski ili Široko Brijeg i učiniti to uz dobru igru, a čekati evropsku utakmicu”.

“Bilo je važno vratiti se na pobjednički put, ali već smo se okrenuli narednoj utakmici, koja nas za vikend očekuje u Širokom Brijegu”. Poručio je ovo šef stručnog štaba banjalučkog Borca Vlado Jagodić, nakon što su “crveno-plavi” trijumfom protiv Zrinjskog ponovo zauzeli drugu poziciju na tabeli m:tel Premijer lige BiH, sa tri boda manje od vodećeg Željezničara. Vremena za odmor praktično i nema.

Duel na “Pecari” na programu je u subotu, a već 27. avgusta na Gradski stadion stiže Sutjeska iz Nikšića, u meču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

“Evropska utakmica nosi veliki ulog i mi smo toga svjesni. Nije isto pobjediti Zrinjski ili Široko Brijeg i učiniti to uz dobru igru, a čekati evropsku utakmicu. Sve je usmjereno ka narednoj utakmici. Nakon Širokog imaćemo četiri ili pet dana da se spremimo za Sutjesku. Nama je želja i cilj da prođemo prvo kolo i da to bude upisano u istoriju kluba”, rekao je Jagodić.

https://www.youtube.com/watch?v=E9LUEMq1wfE&feature=emb_title

U odsustvu iskusnog Janičića, te Subića, koji je van stroja od prve runde, Jagodić je u posljednjoj liniji morao da se osloni i na mlade snage. Nastupi Kujundžića i Milojevića, kaže, ulijevaju povjerenje. Zrinjski je svjesno pokušao da optereti lijevu stranu Borčeve odbrane, ali su momci, koji još nemaju ni 20 godina, položili ispit.

“Širi se lepeza izbora. Mladi momci prihvataju pružene šanse i koriste ih na pravi način. Drago mi je što Borac u derbi utakmicama može da pruži podršku kvalitetnim mladim igračima”, poručio je Jagodić.

Ponovo je i tandem Ziljkić-Vranješ bio uspješan. Sve to može da raduje pred nastavak serije teških mečeva u domaćem prvenstvu, ali i nastupa u drugom po jačini evropskom takmičenju.

 

Izvor:(ATV)