Jagodić zadovoljan dosadašnjim tokom sezone, Krupu očekuje veliki posao

05.10.2020. | 20:15

Savršen niz na Gradskom stadionu, plasman u vrh tabele domaćeg šampionata i uspješna evropska odiseja bilans su fudbalera banjalučkog Borca u dosadašnjem toku sezone.

Gostujući u emisiji ‘ATV Jutro’, strateg “crveno-plavih” Vlado Jagodić naglasio je da za sada sve ide prema planu, a nada se nastavku dobre forme i u tri naredne utakmice koje će njegov tim igrati na gostujućim terenima, poslije reprezentativne pauze.

“To je zaista proizvod dobrog rada igrača, nas iz stručnog štaba, ali i kompletnog rukovodstva u Borcu. Neće biti iznenađenje da nastavimo seriju, rekao sam poslije utakmice u Sarajevu protiv Olimpika da nam je trebala ta pobjeda. Bili smo dobri i u mečevima sa Sarajevom i Željezničarom”, rekao je Jagodić.

Osvrnuo se i na dolazak mogućih pojačanja. Odlaskom Vladana Danilovića klub je izgubio važnog igrača u sredini terena, a u posljednje vrijeme sve češće se imena poput Dejana Melega i Srđana Mijailovića dovode u vezu sa klubom.

“Nama su neophodna jedan ili dva igrača. Ova ekipa se polako “pročišćava”. Svi momci koji nažalost nisu prihvatili ovaj koncept rada, nisu sa nama više. Ova grupa igrača je, nadam se shvatila, da treba da ide u istom pravcu kojim klub ide”, izjavio je Jagodić.

Trener Krupe Velimir Stojnić kaže da bi trebalo pričekati da budu odigrane sve zaostale utakmice, kada je priča o borbi za najviši plasman u pitanju. Njegov tim trenutno drži pretposljednju poziciju, a poručuje da ih u nastavku sezone očekuje ozbiljan posao, prenosi ATV portal.

“Ima puno toga da se podigne na viši nivo. Očekuje nas i Kup Srpske i BiH, a onda i meč sa Mladosti, koji je direktan konkurent u borbi za opstanak. Mali je broj igrača koji su spremni da odgovore ovim zahtjevima, ali tu smo da rješavamo probleme”, poručio je Stojnić.

Nakon duela sa ekipom Mladosti, Krupu očekuje teško gostovanje Sarajevu. Borac će seriju gostovanja otvoriti utakmicom protiv Radnika 17. oktobra.