Jagodić: ”Velika pobjeda, ovo je mnogo važno u psihološkom smislu!”

21.09.2020. | 23:25

Trijumfom 2:0 nad ekipom Tuzle City, fudbaleri Borca su, nakon nepotpune osme runde, zasjeli na drugo mjesto na premijerligaškoj tabeli uz 15 bodova.

Stigao je meč sa Tuzlacima, konkurentima za plasman u Evropu, u teškom trenutku, obzirom na poraze od Sarajeva i Rio Avea, ali je naš tim pokazao da je ”satkan od kvalitetnog materijala”.

– Čestitam mojim igračima na zaista velika tri boda večeras. Pričali smo već u najavi utakmice, na konferenciji za novinare, ko nam dolazi. Znali smo, nakon ta dva poraza u utakmicama gdje smo dobro igrali ali nismo imali sreće, da će biti teško, ali smo rčaunali da ćemo pritiskom u početku doći do gola. Međutim, moglo je da se desi potpuno suprotno od mojih razmišljanja jer su ljudi već u drugom minutu imali penal. Svaka čast, ipak, Bojanu Pavloviću, digao je ponovo ekipu, ali nikad neću isticati pojedinca u prvi plan, već sve igrače. Uradili smo veliku stvar i to u finišu. I sami znate da smo se malo plašili da li će ovi igrači koji su sve odigrali uspjeti da istrče ono što je trebalo – rekao je u odjavi utakmice trener Borca Vlado Jagodić.

Lako je, istakao je Borčev strateg na konferenciji za novinare, ovaj meč mogao da ode i u suprotnom smjeru.

– Imali smo prilike, i jedni i drugi. Međutim, ono što se desilo u posljednjih 20 minuta je meni najdraže jer se pokazalo da imamo koncentraciju, ali i ono što je potrebno da se ovakav rival pobijedi, a to znači da možemo da napravimo pritisak u tim trenucima, pogotovo iz kontranapada, tako da sam zaista srećan ostvarenim. Današnjom pobjedom smo uradili dobru stvar za sebe, pogotovo u psihološkom smislu jer su nas ta dva negativna rezultata dovela u situaciju da razmišljamo ”šta ako bude i treći?” Rekao sam, ipak, igračima u karantinu da nije sramota izgubiti, idemo dalje, ali ovo je bilo dobro. Imamo sad gostovanje Olimpiku, pa nam dolazi Velež, pa nova pauza. Svakako da mi je drago da smo sada na drugoj poziciji, uvažavajući činjenicu da pojedine ekipe imaju utakmicu manje. I pored toga, ovo je veliki rezultat za nas i to ponovo bez primljenog gola, što je zaista za pohvalu. Kad nismo imali sreće u prethodne dvije utakmice, večeras smo je imali na svojoj strani, ali smo, isto tako, imali i kvalitet Bojana Pavlovića, koji je ”skinuo” penal u otvaranju utakmice, a svi znamo šta znači otvaranje meča.

Jovo Lukić se nije našao u protokolu za meč protiv Širokog Brijega, ali se na svim ostalima u elitnom rangu bh. fudbala od prvog minuta našao na terenu. Osim večeras.

– Mi na klupi još imamo i Markovića, a danas sam povjerenje dao Kajkutu, koji radi fantastično na treninzima, bori se za svoje mjesto kao da ima 20 godina. Jovo je stalno bio starter, a za danas je bio dogovor da ostane na klupi, a da kasnije pruži svoj doprinos kad bude trebalo. Znali smo, ako treba da stižemo rezultat, biće nam potreban zbog skok-igre i nekih lopti prema njemu, a ako radimo kontranapad, onda nam pogotovo treba, da možemo da odložimo loptu pa uđemo u kontru. Odradio je sve što sam tražio od njega, a zaista me raduje što je i Saša odigrao dobro, a već sam rekao da ću imati strpljenja za Jovu kao mladog igrača i mislim da će ovo biti sve bolje i bolje – rekao je Jagodić.

Novinare je zanimalo da li Jagodić ima u planu da na pojedinim utakmicama ”upari” Kajkuta i Lukića.

– Naravno da će takvih utakmica biti, mi smo to radili i na pripremama, ali ovo nije rival da možemo da idemo ”grlom u jagode”, bez obzira na domaći teren. Znamo da su nama jake strane i bočni igrači Zakarić, Ziljkić, Georgiev je takođe dobar igrač i to ćete vrlo brzo vidjeti, Crnov isto dobro trenira. Naravno da se sistem pravi u odnosu na raspoložive igrače koje imam, ali u odnosu na protivnika – zaključio je Jagodić, navodi “borac-sport.com“.

Borac se od sutra okreće narednom rivalu, a to je sarajevski Olimpik (subota u 16 časova).