Jagodić uzvratio Dudiću: Borac će biti šampion

04.10.2020. | 21:25

Zanimljivo je bilo tokom utakmice fudbalera Borca i Veleža, a priča se nastavila i poslije sudijskog zvižduka za kraj susreta. Banjalučani su slavili sa 2:0, a trener Veleža Feđa Dudić bio je vidno nezadovoljan ishodom i suđenjem, što nije krio prilikom obraćanja medijima.

– Borac je danas morao da pobijedi, mi smo samo bili statisti. Ne znam šta bih rekao na sve ovo. Trener Borca mi u prvom minutu govori ”nije ti ovo Mostar”, ne znam šta mu to znači – rekao je Dudić.

Na njegove riječi nadovezao se trener Borca Vlado Jagodić.

-Očigledno je problem što je Borac prvi. Čim smo na vrhu odmah je problem. Sada ću reći, Borac će biti šampion. Moj kolega je mlađi od mene 21 godinu. Tri dana pred utakmicu nazivao me svakakvim pogrdnim imenima. Bolje bi mu bilo da se više bavi ekipom i strukom nego ovim drugim stvarima. Žao mi je Veleža, Mostarci imaju dobar tim. Ružno je ovako komentarisati pobjedu Borca. Ovo je pokušaj destabilizacije – rekao je Jagodić koji je čestitao svojim igračima na važnoj pobjedi – ističe Jagodi.

Borac je trenutno prvi na tabeli Premijer lige sa 21 bodom, ali i dvije utakmice više od drugoplasiranog Sarajeva koje sutra gostuje Zrinjskom u derbiju 10. kola. Sarajevo takođe ima zaostalu utakmicu sa najvećim rivalom Željezničarom.