Jagodić: “Ovaj Borac ima kvalitet da sruši sve negativne tradicije!”

22.08.2020. | 09:12

Fudbaleri Borca u petom kolu m:tel Premijer lige BiH gostuju na ”Pecari” ekipi Širokog Brijega (18:55 časova, TV Arena sport).

Riječ je o gostovanju na kojem je, od osnivanja lige 2002. godine, Borac samo jednom trijumfovao. Bilo je to 27. februara 2011. godine, u sezoni u kojoj je tadašnja generacija ”crveno-plavih”, pod vođstvom sadašnjeg stratega Vlade Jagodića, osvojila šampionsku titulu.

– Imamo dobar niz na domaćem terenu, ali ako želimo uspjehe, moramo da bilježimo uspjehe ako želimo da budemo na vrhu. Imamo negativnu tradiciju u duelima sa Širokim Brijegom na ”Pecari”, ali vjerujem da je ova generacija igrača Borca spremna da sruši sve tradicije, pa i ovu. Nimalo ne sumnjam u momke da će dati sve od sebe i ako bude tako, onda ni rezultat neće izostati. Široki je mlad i poletan tim, taktički veoma dobar, ali i mi imamo svoje adute koje ćemo upotrijebiti kako bismo pronašli put ka pozitivnom rezultatu. Posljednji put smo na ”Pecari” pobijedili 2011. godine, nadam se da će se istorija sada ponoviti. Kao i na meču sa Zrinjskim, pobijediće karakter – rekao je Jagodić u najavi utakmice.

Pred meč postoje kadrovski problemi.

– Dejan Bosančić je privatno doživio nesreću, polomljena mu je ruka i njega u kombinaciji neće biti najmanje mjesec dana. Na treningu u četvrtak se povrijedio Almedin Ziljkić i to je ono što me u ovom trenutku najviše brine. Iz predostrožni ostaje u Banjaluci, kako bi sanirao povredu do četvrtka i meča kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Sutjeske. Na meču sa Zrinjskim Stojan Vranješ i Marko Jovanović su igrali pod injekcijama pa smo i tu oprezni. Probaćemo da osvježimo tim, imamo solidan izbor fudbalera.

Zamjenik kapitena Saša Kajkut smatra da je ”Pecara” možda i najteže gostovanje u elitnom bh. fudbalskom rangu.

– Ekipa Širokog je u prethodna četiri kola pokazala da će igrati zapaženu ulogu u prvenstvu. Međutim, mi u ovaj meč ulazimo u dobrom raspoloženju nakon što smo u prošlom kolu savladali Zrinjski, a u svlačionici vlada odlična atmosfera, osjeti se kohezija. Nekad možda ne odigramo kako se od nas očekuje, ali te stvari popunjavamo drugarstvom.

 

Izvor:(borac-sport.com)