Jagodić nakon poraza od Sarajeva: Imali smo veliku nesreću, žao mi je

11.09.2020. | 22:18

Trener Borca Vlado Jagodić rekao je nakon poraza od Sarajeva rezultatom 4:2 u susretu 7. kola Premijer lige BiH da je crveni karton odlučio pobjednika te da je njegov tim u najgorim mogućim trenucima primao pogotke.

“Čestitam Sarajevo i treneru Vinku Marinoviću na pobjedi. Došli smo igrati otvoreno na Koševu, žao mi je što smo na kraju poraženi. Nema se šta puno govoriti, u ovako jakoj utakmici sitne greške mnogo koštaju. Imali smo nekakve nepredviđene okolnosti kao što je crveni karton, nakon čega je realno bilo teško”, kaže Jagodić i nastavlja:

“Oba puta kada smo postigli pogodak, odmah smo ga primili na drugoj strani. To je velika nesreća za nas. Igrati s igračem manje i držati rezultat na Koševu je dobra stvar. Nije nam se trebao desiti četvrti pogodak, ali nema veze, ovo moramo što prije zaboraviti i okrenuti se utakmici u četvrtak protiv Rio Avea”, rekao je trener Borca, navodi Klix.ba.

Na kraju, dodao je da je Sarajevo postiglo pogotke u najboljim trenucima, što im je znatno olakšalo posao.

“Nismo pravili izmjene kakve smo planirali pa se desilo ovo što se desilo. Igrači zaslužuju sve pohvale, propustili smo neke dobre prilike i igrali smo dobro. Sarajevo je, s druge strane, u najbolje vrijeme pogađalo. Nećemo se baviti previše ovom utakmicom, okrećemo se sljedećem zadatku”, istakao je trener Borca.