Jagodić: Mamodu Đalo biće veliko pojačanje Borca

Napadač Mamodu Đalo, koji je potpisao ugovor sa Borcem, prema riječima šefa stručnog štaba Banjalučana Vlade Jagodića, biće veliko pojačanje.

Ovaj tamnoputi fudbaler, koji je u najveći grad Srpske stigao još zimus, nije odmah potpisao ugovor. Bila je sporna papirologija iz Rumunije, gdje je nosio dres Farula iz Konstance, ali je sada sve u redu, pa je igrač porijeklom iz Gambije sa američkim pasošem dobio radnu dozvolu.

– Nismo se džabe odlučili da potpišemo ugovor sa ovim igračem. Riječ je o veoma kvalitetnom napadaču koji je probojan sa obje strane, ali zna i da igra kroz sredinu. Na treninzima pokazuje da je tehnički vrlo potkovan, a uz sve to je i brz – naglasio je Jagodić.

Vlado Jagodić

U pauzi je Borac pojačao i Dino Kalesić, a sada je riješena i dilema ko će u narednoj sezoni biti Borčeva “jedinica”. Između Bojana Pavlovića i Damira Kahrimana izbor je pao na ovog prvog.

– Obojica su veoma iskusni i kvalitetni golmani, ali smo se odlučili za Pavlovića iz nekoliko razloga. Prvi je da je posljednje tri godine igrao u Premijer ligi i dobro je poznaje, a uz sve to branio je i u kontinuitetu. Velika prednost u odnosu na nekadašnjeg reprezentativca Srbije bila je i činjenica da Pavlović, uz pasoš Srbije, ima i državljanstvo BiH, pa tako oslobađa mjesto za još jednog stranca. Dolaskom Pavlovića sada praktično imamo četiri golmana, jer su tu još Jovan Kutić, Mladen Kukrika i Luka Damjanović. Najvjerovatnije da će Kutić ići negdje na pozajmicu i to u klub u kojem će sigurno braniti – istakao je Jagodić.

Prozivka Borca za narednu sezonu biće 22. juna, a od 8. do 22. jula ekspedicija Banjalučana nalaziće se na Zlatiboru.

– Tamo je ekipa bila i prošle godine i imali su odlične uslove za rad. Planirano je da u Srbiji odigramo pet utakmica, a prva dva rivala su već poznata. Protivnik 11. jula biće nam Radnik iz Surdulice, a tri dana kasnije igramo protiv Inđije. Prije odlaska na Zlatibor 4. jula odigraćemo kontrolni meč između naše dvije ekipe, a generalna provjera biće 26. jula – dodao je Jagodić.

Zadnji vezni

Treba očekivati da po povratku iz Novog Sada bude produžena saradnja sa napadačem Srđanom Vujaklijom i onda bi, po riječima šefa stručnog štaba Borca Vlade Jagodića, ostalo još samo sporno pitanje zadnjeg veznog igrača za narednu sezonu.

– Istina je da u ovom trenutku na skeneru imamo čak 14 kandidata, ali želimo da dovedemo provjereno ime, koji bi na tom dijelu terena pravilo prevagu. Nećemo nikuda žuriti, ali vjerujem da će se u narednim danima iskristalisati i njegovo ime – naglasio je Jagodić.

 

Izvor:(Glas Srpske)

 

 

Ostavite komentar: