Jagodić i Dujaković pred Olimpik: Vrijeme je za prvu gostujuću pobjedu!

25.09.2020. | 22:05

– Preostala su nam još tri kola do kraja prvog dijela, iza nas je osam, a nemamo gostujućih bodova. Mislim da je došlo krajnje vrijeme da i ”na strani” uradimo nešto konkretno.

Ovo je u najavi utakmice sa sarajevskim Olimpikom, koja se igra sutra na stadionu Otoka sa početkom u 16 časova, rekao trener Borca Vlado Jagodić. Njegovi izabranici su u ovom trenutku najbolji domaći tim (5-0-0, gol-razlika 14:1), ali su, u isto vrijeme, jedna od najlošijih gostujućih ekipa (0-0-3, gol-razlika 3:9).

Strateg crveno-plavih smatra da je vrijeme da se konačno dođe do prve gostujuće ”trojke” u sezoni, ali naglašava da neće biti nimalo lako, s obzirom na tradiciju, koja kaže da je Borac, uz tri remija, samo jedan trijumfovao protiv Olimpika u Sarajevu – u novembru 2009. godine.

– Smatram da smo dobro radili, da su se igrači osvježili poslije utakmice sa Tuzlacima i da je došao čas da i na ”strani” uradimo nešto konkretno, odnosno osvojimo bodove. Bez bodova u gostima, realno, ne može da se očekuje visok plasman, to je svima jasno. Ekipa Olimpika ima jednu pobjedu u osam mečeva, misli se da će biti lako, ali daleko od toga… Olimpik se u protekla dva-tri dana rastao sa par igrača, bilo je i dolazaka, pa i tako pokušavaju, uz novog trenera, da stvari preokrenu u svoju korist. Međutim, već sam rekao da vjerujem u pobjedu i tako ćemo se i postaviti. Idemo po rezultat koji bi nam dao vjetar u leđa pred naredne mečeve jer znamo svi da nam nakon domaće utakmice sa Veležom slijede tri vezana gostovanja – rekao je Jagodić na konferenciji za novinare.

Govorio je strateg Borca i o transferu Vladana Danilovića u portugalski Nacional, što je juče bila fudbalska vijest dana u Banjaluci i Bosni i Hercegovini.

– Čestitam Vladanu i želim mu sve najbolje u karijeri. Vjerujem da će izrasti u igrača evropskih razmjera. Ovdje mu je, zajedno sa klubom, bilo mnogo teško u proteklom periodu, ali je uradio pravu stvar. Ostajemo hendikepirani, ali znalo se već da poslije evropske epizode ostajemo bez Vladana. Imamo igrače koji mogu da nadomjeste njegov odlazak, ali fali nam širine i na tome radimo. Vladan je u ovoj polusezoni bio malo više ofanzivan i to se isplatilo, a mi tražimo upravo igrača takvog tipa. Već smo razgovarali unutar kluba i sigurno će jedan ili dva nova igrača doći u Borac do kraja prelaznog roka, odnosno do 5. oktobra. Kažem, imamo alternativu, ali bez širine ići u dva takmičenja na nivou BiH je riskantno – rekao je Jagodić, koji na ovom meču ne može da računa na Dinu Kalesića zbog stomačnog virusa, dok u kombinaciji nije ni Aleksandar Subić, koji se još uvijek oporavlja od povrede.

U ekipu se, sa druge strane, vraćaju Đorđe Milojević i Marko Brtan, koji su pauzirali proteklo kolo zbog kartona.

U prvu gostujuću pobjedu vjeruje i desni bek Siniša Dujaković.

– Čeka nas težak meč, ali mislim da smo dovoljno spremni da na ovom gostovanju dođemo do pobjede. Atmosfera je veoma dobra, malo nas je poljuljao jučerašnji Vladanov odlazak, ali to je fudbal. Želim ovom prilikom da mu čestitam, zaslužio je to, bio je osporavan kad je ovdje igrao, ali je istrpio sve, te izrastao u pravog momka i igrača, navodi “borac-sport.com“.