Izvučeni parovi osmine finala Kupa Srbije: Zvezda ide u goste Partizanovom dželatu

03.11.2022. | 14:29

U prostorijama FSS obavljen je žrijeb za osminu finala Kupa Srbije, a branilac trofeja Crvena zvezda će na noge Radničkom u Sremsku Mitrovicu, timu koji je iz Kupa već eliminisao Partizan poslije izvođenja penala.

U novosadskom okršaju Vojvodina čeka Mladost. TSC igra sa prvoligašem Železničarom. niški Radnički takođe, dočekuje IMT.

U Novi Pazar dolazi Kolubara, Metalac ugošćuje Čukarički. U slučaju neriješenog rezultata odmah će se pristupiti izvođenju jedanaesteraca.

Utakmice su zakazane za 9. novembar. Izvjesno je međutim, da Crvena zvezda i Čukarički neće igrati u tom terminu jer je za isti dan zakazana njihov odložen prvenstveni meč. Isto važi i za Spartak. Subotičani će za šest dana gostovati Partizanu u borbi za bodove.

Crveno-bijeli, Brđani i Subotičani će kup susrete igrati u sljedećoj godini. Vremena je dovoljno, pošto je četvrtfinale predviđeno tek 3. maja. Polufinalni dueli su dvije nedjelje kasnije, a borba za trofej 3. juna.

Pobjednik takmičenja igraće u plej-ofu za Ligu Evrope. Ako to bude prvak onda će sigurno učešće bar u Ligi konferencije imati trećeplasirani tim iz šampionata.