Izvučene grupe za EP: Odbojkašice i odbojkaši Srbije dobili rivale

16.11.2022. | 21:19

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije igraće u grupi A Evropskog prvenstva sa Italijom, Švajcarskom, Njemačkom, Belgijom i Estonijom, dok će ženska odbojkaška reprezentacija igrati u grupi A Evropskog prvenstva sa Belgijom, Slovenijom, Poljskom, Ukrajinom i Mađarskom, odlučeno je danas žrijebom u Napulju.

Evropsko prvenstvo 2023. godine u konkurenciji odbojkašica igra se od 15. avgusta od 3. septembra u Belgiji, Njemačkoj, Italiji i Estoniji, a Evropsko prvenstvo u konkurenciji odbojkaša na programu je od 28. avgusta do 16. septembra u Italiji, Sjevernoj Makedoniji, Bugarskoj i Izraelu.

Odbojkašice će svoje utakmice u grupi igrati u Gentu, dok će odbojkaši grupnu fazu provesti u tri grada – Rimu, Peruđi i Ankoni.

Selektor odbojkašica Danijele Santareli istakao je da grupa nije laka.

“Igramo protiv domaćina Belgije. Dobre su i ostale selekcije, kao Poljska sa kojom smo odigrali težak meč u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Slovenija, Ukrajina, Mađarska… nije jednostavna grupa. Važan turnir, želimo da ostvarimo što bolji rezultat poslije drugog mjesta osvojenog u Beogradu”, izjavio je Santareli.

Selektor odbojkaša Igor Kolaković smatra da je bitno kako će ekipa igrati poslije razigravanja u grupi.

“Dobro je što u razigravanju nećemo odmah ići na svjetskog prvaka. Poslije grupe se odmah igra na ispadanje, tako da je vrlo važno kako će se igrati poslije razigravanja u grupi. Vidićemo na koga ćemo naići, kako će nas poslužiti žrijeb do kraja. Evropsko prvenstvo je jedno od tri najvažnija takmičenja tokom naredne sezone, moramo dobro da se spremimo i nastupimo bolje nego na prethodnom Svjetskom prvenstvu”, zaključio je Igor Kolaković.