Iznenađenje u Parizu: Rus “pregazio” Alkaraza u drugom kolu mastersa

31.10.2023. | 22:51

Rus Roman Safijulin potpuno je razbio favorizovanog Karlosa Alkaraza u drugom kolu mastersa u Parizu – 2:0 (6:3, 6:4).

Došao je Karlos Alkaraz u prestonicu Francuske da sruši Novaka Đokovića sa prvog mjesta na ATP listi, a ispao je već u drugom kolu od 45. tenisera na ATP listi Romana Safiulina. Na kraju je Rus bio bolji od Alkaraza 6:3, 6:4.

U prvom setu sve je počelo mirno, a onda je Roman Safiulin u trećem gemu izgubio svoj servis. Kada je djelovalo da će nekadašnji svjetski broj jedan rutinski doći do pobjede u ovom meču, odmah je Rus uzvratio. Uzeo je sljedeći gem, izjednačio, a onda i šokirao slavnijeg rivala. U osmom gemu je uzeo drugi brejk i na kraju poveo sa 1:0 u setovima.

Nastavio je da bude agresivan u drugom setu Safiulin, a iako je Alkaraz imao dvije brejk lopte u drugom gemu seta, uspio je da se odbrani Roman. Alkaraz je slomioo rivala u četvrtom gemu, ali je opet dozvolio da u narednom 45. reket svijeta uzme brejk. Kada je u sedmom gemu drugog seta pao novi brejk za Safiulina, sve je bilo gotovo!

Novak Đoković je sa druge strane svoje takmičenje u Parizu krenuo trijumfalno. U prvom kolu muškog dubla je u paru sa Miomirom Kecmannovićem došao do pobjede nad Nadovjesovom i Eskobarom, pa će tako u srijedu morati dva puta na teren i to zaredom. Prvo će igrati protiv Tomasa Ečeverija u drugom kolu singla, a zatim će sa Kecmanovićem morati na teren u dublu protiv Bopane i Ebdena.

Oznake: Karlos Alkaras